Ilmalämpöpumppu talvella – asennus ja muut yleiset kysymykset

Talveen ja ilmalämpöpumppuihin liittyy monia kysymyksiä, joista yleisimpiin saat vastauksen tässä artikkelissa. Pääsääntö on, että paras ilmalämpöpumppu talvella on sellainen, jossa on korkea SCOP-arvo, korkea lämmitysteho ja korkea energialuokka.

Jos etsit käyttövinkkejä talven varalle nykyiseen ilmalämpöpumppuusi, voit lukea niitä täältä.

Yleisiä kysymyksiä ja lyhyitä vastauksia ilmalämpöpumppuun ja talveen liittyen

Huom. Kaikkiin kysymyksiin löydät kattavammat vastaukset artikkelin lopusta.

Voiko ilmalämpöpumpun asentaa talvella?

  • Voi. Se on itseasiassa erittäin suositeltavaa, koska saat säästöjä jo kuluvan talven ajalta ja vältät kesän jopa kuukausien mittaiset asennusjonot.

Millainen on paras ilmalämpöpumppu talvella?

  • Paras ilmalämpöpumppu talvella on sellainen, jossa on korkea SCOP-arvo, korkea lämmitysteho ja korkea energialuokka. Lisäksi on tärkeää, että ilmoitetut luvut on testattu Suomessa tai Suomen ilmastoa vastaavissa olosuhteissa. Kaikissa Toshiba-ilmalämpöpumpuissa ilmoitetut luvut ovat Suomen olosuhteissa testattuja.

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu talvisin kuluttaa sähköä

  • Laadukas ilmalämpöpumppu tuottaa lämmityskauden aikana asuntosi koosta riippuen 3 000–8 000 kWh edestä lämpöenergiaa n. 500–1 500 kWh:lla sähköenergiaa.

Millaisia säästöjä ilmalämpöpumppu tuo talvella?

  • Tämä riippuu asuntosi koosta, lämmitysjärjestelmästä sekä ilmalämpöpumpun laadusta. Laadukas ilmalämpöpumppu tuottaa sähkö- ja öljylämmitteisessä kodissa n. 350-900 euron vuosittaiset säästöt.

Entä jos ulkoyksikkö jäätyy?

  • Laadukkaissa ilmalämpöpumpuissa on sulatustoiminto, joka estää ulkoyksikön jäätymisen automaattisesti.

Kattavammat vastaukset yleisiin kysymyksiin löydät alta!

Ilmalämpöpumpun asennus talvella on fiksua

Jos mietit ilmalämpöpumpun hankkimista, niin talvi on itseasiassa paras aika hankkia ilmalämpöpumppu. Miksi?

Kun hankit ilmalämpöpumpun talvella, niin se ehtii tuottaa sinulle säästöjä jo kyseisen talven aikana. Lisäksi vältät kesän pitkät asennusjonot. Olet varmasti lukenut uutisia, kuinka lämpöpumppuja asentavat yritykset palkkaavat kesäisin valtavan määrän lisää asentajia. Se johtuu siitä, että ilmalämpöpumppujen kysyntä räjähtää kasvuun ensimmäisten helteiden saapuessa. Kesäisin asennusjonon pituus vaihtelee kuukaudesta jopa kolmeen kuukauteen.

Kesäkuussa tilattu ilmalämpöpumppu voi siis olla paikallaan huonoimmillaan vasta elo-syyskuussa. Se riippuu täysin kysynnästä. Joulu-helmikuussa tilaamasi ilmalämpöpumppu tullaan asentamaan 1-3 viikon sisään, koska kysyntä on talvisin maltillisempaa.

Hankkimalla ilmalämpöpumpun talvella:

  • saat n. 100-500 € säästöjä lämmityskuluissa kuluvan talven aikana
  • ilmalämpöpumppu on odottamassa kesän helteitä
  • vältyt pitkiltä asennusjonoilta

Ilmalämpöpumpun asennus talvella käy lisäksi yhtä kätevästi kuin kesällä. Kovakaan pakkanen ei ole ongelma. Pyydä siis tarjous jo nyt. Se ei sido sinua mihinkään!

Millainen on paras ilmalämpöpumppu talvella?

Mitä laadukkaampi, sen parempi. Vaikka laadukas ilmalämpöpumppu on hieman kalliimpi, niin 15 vuoden elinkaaren aikana laadukas ilmalämpöpumppu tuottaa moninkertaiset säästöt halpaan pumppuun verrattuna. Voit katsoa laskelmat täältä.

Huomioi, että ostamassasi ilmalämpöpumpussa on mahdollisimman korkea SCOP-arvo (n. 5), mahdollisimman korkea lämmitysteho (n. 3,5 kW) ja korkea energialuokka (A+++ tai A++). Aiemmin linkitetystä artikkelista löydät kattavat selvitykset, mitä kyseiset arvot tarkoittavat.

Lukujakin tärkeämpää on, että luvut on saatu testaamalla ilmalämpöpumppua Suomen olosuhteita vastaavassa ilmastossa. Jos luvut on testattu Etelä- tai Keski-Euroopassa, niin huomaat sen hyvin nopeasti ensimmäisten pakkasten saapuessa. Tällaisten pumppujen tehot eivät riitä Suomeen.

Me testaamme kaikki Toshiban ilmalämpöpumput yhden talven ajan Suomessa ennen kuin tuomme niitä myyntiin. Näin voimme varmistua, että Toshiban ilmalämpöpumput tekevät sen, minkä lupaavat. Jos jotain pitää korjata, ilmoitamme siitä päätehtaallemme ja he tekevät ilmalämpöpumpusta paremmin Suomeen soveltuvan.

Lue 11 syytä, miksi Toshiba soveltuu Suomeen aina 100 % varmuudella.

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä talvisin

Laadukas ilmalämpöpumppu tuottaa lämmityskauden aikana asuntosi koosta riippuen 3 000–8 000 kWh edestä lämpöenergiaa n. 500–1 500 kWh:lla sähköenergiaa. Ilmalämpöpumpun käyttäminen on siis hyvin edullista. Lue täältä artikkelimme ilmalämpöpumpun sähkönkulutuksesta.

Huomaathan, että mitä laadukkaampi ilmalämpöpumppu sinulla on, sen suuremman hyötysuhteen saat. Halvimmat ilmalämpöpumput eivät tuota hyötyä enää n. -10-asteen lämpötilassa, vaan niiden hyötysuhde on sama kuin sähköpatterin. Yhdellä kilowattitunnilla sähköenergiaa saat yhden kilowattitunnin lämpöenergiaa. Laadukkaat ilmalämpöpumput puolestaan tuottavat vielä -25 ja -30-asteen pakkasissa yhdellä kilowattitunnilla sähköä 2-2,5 kilowattituntia lämpöenergiaa. -10-asteessa luku on 3-4.

Panosta siis laatuun. Maksat ostohetkellä laadusta muutaman satasen enemmän, mutta se maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa, ja moninkertaisesti 15 vuoden käyttöiän aikana.

Millaisia säästöjä ilmalämpöpumppu tuo talvella?

Tämä riippuu asuntosi koosta, lämmitysjärjestelmästä sekä ilmalämpöpumpun laadusta.

  • Sähkö- ja öljylämmitteiset kodit: 350-900 € säästöt vuosittain
  • Kaukolämmitteiset kodit: 100-300 € säästöt vuosittain

Puulämmitteisissä kodeissa säästö riippuu siitä, paljonko maksat puista, joten sitä on vaikea arvioida. Säästöä suuremmaksi tekijäksi puulämmitteisessä kodissa nousee elämisen mukavuus, kun lämpö ei ole pelkästä tulesta kiinni.

Myös kaukolämmitteisessä kodissa säästöä suuremmaksi tekijäksi nostetaan usein mukavuus. Ilmalämpöpumppu tuottaa lämmön huomattavasti nopeammin kuin vaikka lattialämmityksen säätäminen.

Jos olet kiinnostunut ilmalämpöpumpun ostamisesta, niin lue suosittu ostajan oppaamme. Opit kaiken, mitä sinun tulee tietää ilmalämpöpumppua ostaessasi! Voit toki pyytää suoraan tarjouksen, niin pääset käymään kaiken tarvittavan läpi asiantuntijan kanssa. Tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään.

Entä jos ulkoyksikkö jäätyy?

Laadukkaissa ilmalämpöpumpuissa on sulatustoiminto, joka estää ulkoyksikön jäätymisen automaattisesti. Sulatuksen voi käynnistää halutessaan myös manuaalisesti.

Kun ilmalämpöpumppusi on ammattilaisen asentama, laadukas ja siinä on sulatustoiminto, niin ongelmia jäätymisen kanssa ei tule olemaan. Voit siis olla huoletta.

Paras ilmalämpöpumppu talvella ei ole se rautakaupan edullisin versio, vaan Suomessa testattu laadukas ilmalämpöpumppu. Katso täältä asiakkaidemme kokemuksia Toshiban ilmalämpöpumpuista.

Yhteenvetona

Kun hankit ilmalämpöpumpun talvella, saat säästöjä jo kuluvan talven aikana 100–500 €. Sen lisäksi vältät kesän kuukausien mittaiset asennusjonot.

Tärkeintä ilmalämpöpumppua hankkiessasi on selvittää, että se on varmasti laadukas (SCOP-arvo n. 5 ja teho n. 3,5 kW) ja että kyseiset luvut ovat Suomessa mitattuja.

Laadukas ilmalämpöpumppu kestää n. 15 talvea, kun taas edullisemmat versiot kestävät 7-12 talvea.

Laadukas ilmalämpöpumppu tulee useita tuhansia euroja edullisemmaksi elinkaarensa aikana, koska se tuottaa moninkertaiset säästöt talven lämmityskuluissa.

Tutustu suosituimpiin malleihimme, jotka ovat omiaan Suomen talvessa.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää