Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumput tarjoavat kenties helpoimman tavan oman kodin tai vapaa-ajan asunnon lämmitykseen ja viilennykseen. Ammattilaiselta ilmalämpöpumpun asennus sujuu yleensä yhden työpäivän aikana ja ilmalämpöpumpun käyttö on yhtä helppoa kuin television.

Ilmalämpöpumpun voi asentaa jokaisena vuodenaikana. Talvisin asennus on usein nopeampaa ja edullisempaa, koska helteiden saapuessa jälleenmyyjien asennusviive voi olla pitkä.

Ilmalämpöpumppu asennettuna talvella ehdit myös saamaan lämmityssäästöjä jo kyseiseltä talvelta, joten asennusta ei kannata suotta pitkittää kesään. Näin saat ilmalämpöpumpun hyödyt täysimääräisenä alusta alkaen!

Muista, että voit hyödyntää ilmalämpöpumpun asennukseen kotitalousvähennyksen. Kuvitellaan, että ilmalämpöpumpun asennus maksaisi 700 €. Tästä summasta saat vähennettyä kotitalousvähennyksellä 180 €, jolloin hinnaksi jää enää 520 €. Kotitalousvähennys lasketaan esimerkin luvuilla näin: 700 € x 40 % – 100 € = 180 €. Kaavassa 100 € on kotitalousvähennyksen omavastuuosuus. Lisätietoa voit lukea verottajan sivuilta.

Ilmalämpöpumppu keväälle ja kesälle

Kelit lämpiävät ja viilennyksen tarve nousee!

Keväällä ja kesällä ilmalämpöpumpun hankinnassa kannattaa olla ajoissa. Ilmojen lämpeneminen tapahtuu lähes huomaamatta ja pian huoneilmakin alkaa nousta. Hankkimalla pumpun keväälle ja kesälle se on valmiina odottelemassa talven lämmitystarpeita!

Pyydä tarjous

Ilmalämpöpumpun asentamisesta

Toshiban jälleenmyyjät saapuvat asentamaan lämpöpumppuja ainoastaan terveinä. Kipeänä kukaan ei saa tulla töihin. Lisäksi jälleenmyyjämme huolehtivat hygieniasta asennuksen aikana. Asennus ei myöskään vaadi sinulta välitöntä läsnäoloa, vaan voit olla toisessa huoneessa asennuksen aikana, mikäli haluat näin tehdä.

Katso täältä, miten asennus sujui kerrostaloon.

Ilmalämpöpumpun asennus on luvanvaraista työtä – älä asenna ilmalämpöpumppua itse

Ilmalämpöpumpun asennus on luvanvaraista ammattityötä, joten kuka tahansa ei saa sitä asentaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES ylläpitää rekisteriä sekä asentajista että asennustoimintaa harjoittavista yrityksistä. Huolellinen asennustyö varmistaa ilmalämpöpumpun moitteettoman ja mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Oikein tehty asennus vaikuttaa myös ilmalämpöpumpun kestävyyteen pidentäen laitteen elinkaarta. Myös takuuehdot edellyttävät ammattiasentajan käyttöä.

Mistä sitten tunnistat ammattitaitoisen asentajan?

Suomessa kuluttaja on tässä asiassa erittäin hyvässä tilanteessa, koska TUKES valvoo lupia ja niiden ajantasaisuutta tarkasti. Myöskään me maahantuojat emme saa myydä ilmalämpöpumppuja muille kuin luvanvaraisille toimijoille.

Ilmalämpöpumpun asennus on ilmalämpöpumpun hankinnan tärkein vaihe, minkä takia olemme Toshiballa panostaneet tähän vielä hieman normaalia enemmän. Jokainen jälleenmyyjämme käy ensin tuotteidemme asennuskoulutuksen ennen kuin alamme myymään heille laitteitamme. Ei ole väliä, vaikka jälleenmyyjä olisi tehnyt 20 vuotta alan töitä. Vaadimme koulutuksen silti.

Täältä löydät Toshiban luvanvaraiset ja koulutetut jälleenmyyjät.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennus

Ilmalämpöpumpun sijoittaminen asuntoon vaikuttaa merkittävästi ilmalämpöpumpun tehokkuuteen. Sisäyksikön paikkaa valittaessa tulee kiinnittää huomiota huoneiston ilmankiertoon. Mitä avonaisempi lämmitettävä tila on, sitä parempi. Tavoitteena on, että ilmalämpöpumpun puhaltama ilma pääsee kiertämään asunnossa mahdollisimman vapaasti. Yleensä toimivia sijaintipaikkoja ovat esimerkiksi eteisaulat ja olohuoneet. Sisäyksikön sijoittamista keittiötiloihin, jopa avokeittiöihin ei suositella, koska niissä ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimiin kertyy helposti tehoa heikentävää rasvaa.

Sijainnin lisäksi on erittäin tärkeää, että ilmalämpöpumppu on oikean kokoinen asuntoosi nähden. Liian pienen ilmalämpöpumpun tehot eivät riitä lämmittämään tai viilentämään asuntoasi. Liian suuri ilmalämpöpumppu puolestaan kuluttaa enemmän, jolloin lämmityksen tuottamat säästöt eivät ole niin suuret kuin ne voisivat olla. Siksi suosittelemme, että hankit ilmalämpöpumpun aina asiantuntijan avustuksella. Tällöin lopputulos on paras mahdollinen ja saat ilmalämpöpumpusta suurimmat hyödyt sen n. 15 vuoden elinkaaren aikana.

Kun ilmalämpöpumpun asennus on tehty oikein, niin kondenssivedet ohjautuvat ulos haluttuun paikkaan. Lisäksi kylmäaineet pysyvät järjestelmässä, eivätkä haihdu ilmakehään huonojen putkiliitosten takia.

Lukuvinkki: Ilmalämpöpumpun ostajan opas – kaikki mitä sinun tulee tietää ilmalämpöpumpun hankinnasta!

Ilmalämpöpumppu kaksikerroksiseen asuntoon

Kahden tai useamman kerroksen omakoti- tai rivitaloasunnoissa toimivin ja tehokkain tapa on asentaa jokaiseen kerrokseen oma ilmalämpöpumppu. Näin varmistetaan sekä lämmityksen että viilennyksen toimivuus kaikissa kerroksissa ja optimoidaan ilmalämpöpumppujen tehontarve.

Löydät Toshibalta tähän tarkoitukseen erinomaisen Multisplit-järjestelmän. Multisplit-järjestelmässä yksi ulkoyksikkö pyörittää kahta sisäyksikköä, jolloin sekä hankinta- että käyttökulut ovat edullisemmat kuin hankittaessa kaksi täysin itsenäistä ilmalämpöpumppua.

Ilmalämpöpumpun asennus kerrostaloon

Ilmalämpöpumpun asennus kerrostaloon ei ole sen kummoisempi työ kuin omakotitaloonkaan. Sinun on kuitenkin huomioitava taloyhtiösi käytänteet asennukseen liittyen ja pyydettävä asennukseen lupa taloyhtiösi puheenjohtajalta.

Kirjoitimme tänne hyvin tarkat ohjeet ilmalämpöpumpun hankinnasta ja asennuksesta kerrostaloon 2020-luvulla. Viimeisten vuosien aikana ilmalämpöpumppujen asennus kerrostaloihin on yleistynyt valtavasti ja uskomme tahdin vain kiihtyvän helteisten kesäkuukausien myötä.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön asennus

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö voidaan asentaa kahdella tavalla; joko seinätelineelle tai maatelineelle. Kumpikaan ei ole toistaan parempi, vaan paremmuuden ratkaisee se, millainen kotisi on. Hirsi- ja puutaloissa ilmalämpöpumpun asennus on fiksuinta tehdä maatelineelle, koska näin pitkiin hirsiin ja lautoihin ei tule runkoääniä.

Kivitaloissa asennus tehdään usein seinään kiinnitettävän seinätelineen avulla. Runkoääniä ei synny, kun ilmalämpöpumpun asennuksen suorittaa luvanvarainen toimija. Toshiban nykyaikaiset ulkoyksiköt ovat myös erittäin hiljaisia, koska ne toimivat Inverter-teknologian avulla. Tällöin ulkoyksikkö pyörii tasaisesti, eikä tee ”kiihdytyksiä” tai käy kovemmilla kierroksilla. Ulkoyksikön äänitaso on korkeimmillaan hurisevan tietokoneen tasoa.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitetaan asunnon ulkoseinälle riittävän korkealle maanpinnasta. Suositeltava asennuskorkeus on vähintään 50 cm, jotta ulkoyksikkö ei jää lumen alle. Lapissa asennuskorkeus voi siis olla korkeampikin. Laitteen ympärille on jätettävä riittävästi tilaa. Vähimmäisetäisyys seinästä on 10 cm, koska laite ottaa ilman sisään seinän ja ulkoyksikön välistä. Tehokkaan toiminnan takaamiseksi ulkoyksikön edessä tilaa tarvitaan vähintään kaksi metriä.

Katso asiakkaidemme kokemuksia täältä.

Ilmalämpöpumpun asennus – 5 kohdan muistilista

1) Älä koskaan asenna ilmalämpöpumppua itse, koska tällöin takuuehdot raukeavat välittömästi

2) Varmista, että asentajalla on TUKES:n myöntämä kylmäainelupa. Yleensä jälleenmyyjäsi myös asentaa ilmalämpöpumpun, jolloin lupa-asiat ovat erittäin todennäköisesti kunnossa. Näin myös sinä saat takuun sekä asennukselle että laitteelle!

3) Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tulee asentaa mahdollisimman avonaiseen tilaan, mutta ei mielellään keittiöön.

4) Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö tulee asentaa vähintään 50 cm korkeuteen joko seinä- tai maatelineelle niin, että ulkoyksikön etupuolella on n. 2 metriä tilaa ja seinän väliin jää n. 10 cm tilaa.

5) Kiinnitä huomiota myös lämpöpumpun maahantuojaan, jotta saat tarvittaessa varaosia. Me lupaamme varaosat sinulle vähintään 10 vuodeksi eteenpäin.

Ilmalämpöpumpun asennus on rutinoitunut ja nopea työtehtävä osaavalle jälleenmyyjälle, joten työhön ei mene yhtä päivää pidempää. Löydät täältä kaikki Toshiban sekä TUKES:n tarkkaan hyväksymät jälleenmyyjät, joiden asennustaitoon me luotamme!

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää