Ilmalämpöpumppu vertailu

Ilmalämpöpumppujen määrä kasvaa suomalaisissa kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa yhä kiihtyvässä tahdissa, eikä syyttä. Ilmalämpöpumppu on huomattu edullisimmaksi ja tehokkaimmaksi tavaksi säästää kodin lämmityskustannuksissa, kun energian hinnan nousulle ei näy loppua. Siksi myös ilmalämpöpumppu vertailu käy kuumana.

Ilmalämpöpumppujen vertailu vaatii tietoa

Ilmalämpöpumppujen suosion myötä niiden tuotevalikoima markkinoilla on lisääntynyt. Tunnettujen tuotemerkkien rinnalle on tullut uusia nimettömämpiä ilmalämpöpumppuja ja myyjäkenttäkin on saanut uusia yrittäjiä muun muassa kodinkonekaupan piiristä. Kuluttajille kilpailun kiristyminen merkitsee sekä mahdollisuuksia että riskejä. Eri ilmalämpöpumppujen vertailu vaikeutuu tuotemäärän kasvaessa ja houkutus tarttua edullisimpaan malliin on suuri. Muutamien perustietojen tarkistaminen helpottaa ilmalämpöpumppujen vertailua ja ohjaa valitsemaan omaan tarkoitukseen parhaiten sopivan, oikein mitoitetun ja energiataloudellisesti edullisimman mallin.

SCOP-arvo kertoo ilmalämpöpumpun hyötysuhteesta

Ilmalämpöpumppuvertailussa yksi tärkeimpiä asioita on SCOP-arvo eli ilmalämpöpumpun vuosihyötysuhde. SCOP lasketaan erikseen neljälle eri lämmityskaudelle, koska sovellettavat lämpötilavälit, perusmitoituslämpötilat ja mitoituskuormat ovat lämmityskausikohtaisia. Huomattavaa on, että jokaiselle lämpöpumpulle on erilaisia vuosihyötysuhteita riippuen ilmastosta ja mihin ilmastotyyppiin lämpöpumppu on suunniteltu. Eurooppa on jaettu kolmeen ilmastotyyppiin. Etelä-Euroopan lämpimän alueen laskenta perustuu Ateenan, Keski-Euroopan alueen Strasbourgin ja Pohjois-Euroopan kylmän alueen laskenta Helsingin ilmasto-olosuhteisiin. SCOP-arvoja vertailtaessa onkin tärkeä varmistaa, että kaikkien vertailtavien ilmalämpöpumppujen arvot on ilmaistu Pohjois-Euroopan ilmastovyöhykkeen mukaan. SCOP-arvot vaihtelevat tavallisesti 3,5 – 5 välillä, mutta esimerkiksi Toshiba Premium ilmalämpöpumpun arvo on peräti 5,3. Luokkansa korkein arvo kertoo, että Toshiba Premium tuottaa yhdestä kilowatista sähköä jopa 5,3 kilowattia lämpöä.

Energiamerkintä auttaa ilmalämpöpumppujen vertailussa

Jokaisessa ilmalämpöpumpussa kuuluu olla samanlainen energiamerkintä kuin esimerkiksi kodinkoneissa. Energiamerkintä antaa luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa ilmalämpöpumpun ominaisuuksista, suorituskyvystä ja sähkönkulutuksesta. Ilmoitettavat vertailuluvut perustuvat valmistajan vakio-olosuhteissa tekemiin mittauksiin. Värilliset nuolet ilmaisevat energiataloudellisuuden. Asteikolla A-luokkaan kuuluva laite kuluttaa vähän ja G-luokkaan kuuluva runsaasti energiaa, D-luokka edustaa Euroopassa markkinoilla olevien laitteiden keskitasoa. Kaikki Toshiba-ilmalämpöpumput kuuluvat A-energialuokkaan. Toshiba Premiumin energialuokka on paras mahdollinen A+++ ja Toshiba Optimum ilmalämpöpumppu täyttää toiseksi korkeimman A++ energialuokan vaatimukset. Molempien Toshiba-mallien energialuokka on sama sekä lämmityksessä että viilennyksessä.

Ilmalämpöpumppujen VTT-testaus antaa luotettavaa tietoa päätöstä varten

Vastuulliset, omien tuotteidensa korkeaan laatuun luottavat ilmalämpöpumppujen maahantuojat testauttavat ilmalämpöpumppunsa Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä. Tutkimuskeskuksen kehittämät testit tarjoavat luotettavat laskelmat eri ilmalämpöpumppujen energiansäästöpotentiaalista Suomen olosuhteissa. Myös Toshiba-ilmalämpöpumppujen uusimmat mallit on testattu VTT:llä ja testitulokset ovat luettavissa Toshiba-ilmalämpöpumppujen verkkosivuilta. VTT-testejä täydentää Eurovent-sertifiointi, joka varmentaa Toshiba ilmastointi- ja jäähdytystuotteiden suoritusarvot eurooppalaisten ja kansainvälisten standardien mukaisiksi.

Vertailussa on hyvä muistaa myös mukavuustoiminnot

Ilmalämpöpumppuja vertailtaessa on hyvä kiinnittää huomiota myös käyttömukavuuteen. Korkealaatuinen ilmalämpöpumppu tarjoaa sähkönsäästön lisäksi mieltä lämmittävää elämisen mukavuutta. Parhaat laitteet puhdistavat ja raikastavat huoneilmaa ja tekevät asumisesta viihtyisämpää ja terveellisempää. Parhaiten huoneilmaa puhdistavissa laitteissa on Toshiba-ilmalämpöpumppujen tavoin sekä plasmasuodatin että ionisaattori, jotka yhdessä poistavat huoneilmasta tehokkaasti niin epäpuhtaudet kuin ylimääräiset tuoksut. Sisäilman puhdistuessa myös siitepölyn ja lemmikkien aiheuttamat allergiaoireet vähenevät. Uusimpiin ilmalämpöpumppuihin on saatavana myös varsinkin vapaa-ajan kohteisiin sopiva etäohjaus. WiFi- tai matkapuhelinverkon kautta toimiva etäohjaus mahdollistaa ilmalämpöpumpun käytön milloin ja mistä tahansa. Toshiba-ilmalämpöpumppujen etäohjaus on mahdollista molemmilla tavoilla ja ilmainen sovellus löytyy sekä iPhone- että Android-puhelimille.

Kaikki ilmalämpöpumput eivät sovi Suomeen

Ilmalämpöpumppuja vertaillessa on hyvä huomata, että Suomen markkinoille on tullut Suomen olosuhteisiin sopimattomia ilmalämpöpumppuja. Alunperin lämpimiin maihin tarkoitetut laitteet on suunniteltu ensisijaisesti viilentämään asuintiloja, kun Suomessa suurin tarve kohdistuu lämmitykseen. Tällaisten pumppujen kestävyys ja toimivuus pohjoisen pakkasilla ja voimakkaissa vuodenajan vaihteluissa on asia, joka ilmalämpöpumpun ostoa suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon. Ilmalämpöpumpun hankinnassa ei kannata mennä halpaan, vaan panostaa korkeasta laadustaan tunnettuihin tuotemerkkeihin. Kaikki Toshiba-ilmalämpöpumput on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin sopiviksi sekä tekniikaltaan ja materiaaleiltaan pitkäikäisiksi tuotteiksi, jotka täyttävät käyttäjänsä odotukset pitkälle tulevaisuuteen. Siksi ilmalämpöpumppu vertailu on äärimmäisen tärkeää!

Ilmalämpöpumppujen vertailussa tarvitaan alan asiantuntijaakin

Vaikka tiedonhankinta onkin tänä päivänä helppoa, ei ilmalämpöpumppua kannata valita pelkkien verkkosivujen ja esitteiden perusteella. Omaan kotiin sopivimman, teholtaan oikein mitoitetun ja toivotut ominaisuudet tarjoavan ilmalämpöpumpun valinnassa asiantunteva jälleenmyyjä on korvaamaton apu. Hyvällä myyjällä on vahva tuotetuntemus ilmalämpöpumpuista, kokemusta erilaisiin kohteisiin suunnitelluista ilmalämpöpumppuratkaisuista ja aikaa kuunnella asiakkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Valtuutettu Toshiba-jälleenmyyjä palvelee jokaista asiakastaan asiantuntevasti kaikissa ilmalämpöpumpun hankintaan liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. He osaavat kertoa, minkälainen Toshiba-ilmalämpöpumppu on paras, energiatehokkain ja kokonaisedullisin kuhunkin kohteeseen, olipa kyse sitten vakituisesta kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Paikallisina yrittäjinä Toshiba-ilmalämpöpumppujen jälleenmyyjät ovat lisäksi helposti tavoitettavissa sekä sähköpostilla, puhelimitse että henkilökohtaisesti.

Pyydä tarjous

Miten valita juuri omaan käyttötarpeisiin sopiva ilmalämpöpumppu? Anna asiantuntijoidemme auttaa ilmalämpöpumpun valinnassa.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

12 kk korotonta maksuaikaa

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää