Ilmalämpöpumppu vertailu

Ilmalämpöpumput kuuluvat nykyään asuntojen vakiovarusteisiin ja niiden määrä kasvaa suomalaisissa kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa yhä kiihtyvässä tahdissa, eikä syyttä. Ilmalämpöpumppu on huomattu edullisimmaksi ja tehokkaimmaksi tavaksi säästää kodin lämmityskustannuksissa, kun energian hinnan nousulle ei näy loppua. Siksi myös ilmalämpöpumppujen vertailu käy kuumana.

Saat ilmalämpöpumpustasi parhaan hinta-laatusuhteen silloin, kun se palvelee parhaiten juuri sinun tarvettasi kuukaudesta ja vuodenajasta toiseen. Ilmalämpöpumpuissa on eroja, joten niiden valinnassa kannattaa olla huolellinen.

Alla olevasta taulukosta näet Toshiban ilmalämpöpumppujen tärkeimmät erot. Perehtymällä niihin saat hyvän käsityksen siitä, mikä vaihtoehto sopii parhaiten juuri sinun kotiisi, kesämökille tai mihin tahansa muualle! Mikäli parhaan vaihtoehdon valinnassa jää jokin mietityttämään, ota yhteyttä jälleenmyyjiimme. He ovat mielellään mukana päätöksentekosi tukena sen jokaisessa käänteessä.

Haori DESIGN Premium+ Polar Aurora Shorai Edge Seiya Plus
Energiatehokkuus A+++ A+++ A+++ A++ A+++ A++
SCOP-arvo 5,3 5,3 5,1 4,6 5,1 4
Hiljaisuus  < 19 dBA < 20 dBA < 19 dBA 20 dBA 19 dBA 19 dBA
Lämmitys Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Max. lämmityslämpötila -35°C -35°C -35°C -20°C -15°C
Takkatoiminto Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Wi-Fi On Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste
SMS-ohjaus Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste
Takuu 2 vuotta 3 vuotta 2 vuotta 2 vuotta 2 vuotta 2 vuotta

Tietopaketti ostopäätöksesi tueksi

Taulukon arvot antavat asiasta tietävälle hyvän näkemyksen siihen, mikä ilmalämpöpumpuista on paras kuhunkin tilaan ja käyttötarpeeseen. Jos et ole vielä täysin varma mitä ne tarkoittavat, perehdy alla olevaan tietopakettiin!

SCOP-arvo kertoo ilmalämpöpumpun hyötysuhteesta

SCOP-arvo (Seasonal Coefficient of Performance) kertoo ilmalämpöpumpun tehokkuudesta sen ollessa lämmitys- tai viilennystilassa. SCOP-arvo on myös yksi keskeisistä perusteista sille, kuinka yllä mainittu ilmalämpöpumpun energiatehokkuusluokka määritellään. Arvon tulkinta itsessään on kuitenkin varsin yksinkertaista. Esimerkiksi ilmalämpöpumppu, jonka SCOP-arvo on 5,1, tuottaa jokaista kulutettua kilowattituntia kohden 5,1 kilowattituntia lämpöenergiaa.

Ota huomioon, että SCOP-arvot vaihtelevat tyypillisesti 3–5 välillä. Taulukkoa tutkimalla näet siis helposti Toshiban tuottavan paljon lämmitystehoa jokaista kulutettua kilowattituntia kohden.

Energiatehokkaimmat vaihtoehdot: Haori DESIGN, Premium+, Polar, Shorai Edge

Energiamerkintä auttaa ilmalämpöpumppujen vertailussa

Toshiban ilmalämpöpumppujen energiankulutus kerrotaan Euroopassa yleisesti käytetyllä asteikolla, joka kertoo sähkölaitteen energiankulutuksesta muodossa kilowattituntia per vuosi. Asteikon vaihteluväli on parhaasta A+++ -luokituksesta aina G-luokitukseen.

Toshiban ilmalämpöpumput asettuvat energiatehokkuudeltaan A+++ ja A++ -kategorioihin. Hankkimalla Toshiban ilmalämpöpumpun voit siis olla rauhallisin mielin – postiluukusta ei kopsahda yllättävän isoa sähkölaskua, vaikka käyttäisit ilmalämpöpumppuasi reilummallakin kädellä.

Hiljaisuus

Ilmalämpöpumpusta lähtevän äänen voimakkuutta mitataan perinteisellä desibelitaulukolla. Ota huomioon, että vaihtoehtoja selatessasi saatat törmätä kahteen eri desibeliarvoon. Tyypillisesti toinen niistä viittaa ilmalämpöpumpun ulkona olevaan yksikköön ja toinen sisällä olevaan, seinään asennettavaan yksikköön.

Sisälle asennettavan ilmalämpöpumpun desibeliarvo painaa tyypillisesti vaakakupissa enemmän sillä luonnollisesti se kertoo, kuinka paljon ääntä asuttavaan tilaan muodostuu. Likimain kaikki Toshiban ilmalämpöpumpun sisäyksiköt ovat 19–20 dB (A) ääniluokassa.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että sisällä oleva yksikkö tuottaa saman verran ääntä kuin hengityksestä tai kuiskauksesta syntyy. Ulkona olevan yksikön äänitaso on vain hieman korkeampi, eikä se oikein asennettuna resonoi sisälle ollenkaan. Se ei häiritse asukkaita eikä naapureita hiljaisemmallakaan seudulla!

Hiljaisimmat vaihtoehdot: Haori DESIGN, Shorai Edge, Seiya Plus

Lämmitys ja lämmityslämpötila

Tiesitkö, että suurin osa suomalaisista kaipaa ilmalämpöpumpultaan vain viilennystoimintoa? Moni suomalainen rakennus on rakennettu niin, että lämpö pysyy kylmälläkin kelillä sisällä erinomaisen eristystekniikan ansiosta. Siitä syystä monelle riittää pelkkä viilennystoiminto, joka takaa laadukkaat yöunet kuumimmillakin kesähelteillä.

Lämmityslämpötila puolestaan kertoo sen, kuinka kovassa pakkasessa ilmalämpöpumppu kykenee tehokkaasti tuottamaan sisätiloihin lämmintä ilmaa. Mitä matalampi ilmoitettu lämmityslämpötila on, sitä kirpeämmässä pakkasessa se kykenee lämmittämään kotisi miellyttävän lämpimäksi. Kaikki ilmalämpöpumppumme ovat suomalaisissa oloissa testattuja!

Kaikista kylmimmissä oloissa toimivat: Haori DESIGN, Premium+, Polar

Takkatoiminto

 Takkatoiminto on erinomainen lisä lämmön jakamiseksi huoneistoissa ja taloissa, joissa on takka. Kun laitat takkatoiminnon päälle, ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sammuu ja sisäyksikkö jää päälle toimien tasaisella puhallinnopeudella. Näin takasta huokuva lämpö levittäytyy tasaisen miellyttävästi kotiisi. Takkatoiminto on uusi ja taloudellinen tapa pitää kotisi lämpimänä!

Takkatoiminnolla varustetut ilmalämpöpumppumme: Premium+, Polar, Aurora

Wi-Fi ja SMS-ohjaus

Etäohjattava ilmalämpöpumppu tuo ripauksen luksusta arkeen. Yhdistämällä ilmalämpöpumpun Wi-FI-verkkoon ja ohjaamalla sitä sovelluksen kautta tai suoraan SMS-tekstiviestillä voit säätää ilmalämpöpumppuasi sekä laittaa sen päälle tai pois älypuhelimellasi.

Oletko koskaan pohtinut, että ulkomaan matkalta palatessa olisi hienoa, jos kodin saisi lämmitettyä tai viilennettyä mukavaan lämpötilaan ennen sinne saapumista? Wi-Fi- ja SMS-ohjauksella se on helppoa! Pari napinpainallusta, ja ilmalämpöpumppusi alkaa puhaltaa.

SMS- tai Wi-Fi-ohjauksella varustetut ilmalämpöpumput: Haori DESIGN (vakiona), Premium+, Polar, Shorai Edge, Seiya Plus (lisävarusteena)

Kurkkaa hankintasi tueksi kattava ostajan oppaamme! Lataa ostajan opas tästä.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää