Ilmalämpöpumppu vertailu

Ilmalämpöpumppujen määrä kasvaa suomalaisissa kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa yhä kiihtyvässä tahdissa, eikä syyttä. Ilmalämpöpumppu on huomattu edullisimmaksi ja tehokkaimmaksi tavaksi säästää kodin lämmityskustannuksissa, kun energian hinnan nousulle ei näy loppua. Siksi myös ilmalämpöpumppujen vertailu käy kuumana.

Saat ilmalämpöpumpustasi parhaan hinta-laatusuhteen silloin, kun se palvelee parhaiten juuri sinun tarvettasi kuukaudesta ja vuodenajasta toiseen. Ilmalämpöpumpuissa on eroja, joten niiden valinnassa kannattaa olla huolellinen.

Alla olevasta taulukosta näet Toshiban ilmalämpöpumppujen tärkeimmät erot. Perehtymällä niihin saat hyvän käsityksen siitä, mikä vaihtoehto sopii parhaiten juuri sinun kotiisi, kesämökille tai mihin tahansa muualle! Mikäli parhaan vaihtoehdon valinnassa jää jokin mietityttämään, ota yhteyttä jälleenmyyjiimme. He ovat mielellään mukana päätöksentekosi tukena sen jokaisessa käänteessä.

Haori DESIGN Premium+ Polar Aurora Shorai Edge Seiya Plus
Energiatehokkuus A+++ A+++ A+++ A++ A+++ A++
SCOP-arvo 5,3 5,3 5,1 4,6 5,1 4
Hiljaisuus  < 19 dBA < 20 dBA < 19 dBA 20 dBA 19 dBA 19 dBA
Lämmitys Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Max. lämmityslämpötila -35°C -35°C -35°C -20°C -15°C
Takkatoiminto Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Wi-Fi On Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste
SMS-ohjaus Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste Lisävaruste
Takuu 2 vuotta 3 vuotta 2 vuotta 2 vuotta 2 vuotta 2 vuotta

Tietopaketti ostopäätöksesi tueksi

Taulukon arvot antavat asiasta tietävälle hyvän näkemyksen siihen, mikä ilmalämpöpumpuista on paras kuhunkin tilaan ja käyttötarpeeseen. Jos et ole vielä täysin varma mitä ne tarkoittavat, perehdy alla olevaan tietopakettiin!

SCOP-arvo kertoo ilmalämpöpumpun hyötysuhteesta

SCOP-arvo (Seasonal Coefficient of Performance) kertoo ilmalämpöpumpun tehokkuudesta sen ollessa lämmitys- tai viilennystilassa. SCOP-arvo on myös yksi keskeisistä perusteista sille, kuinka yllä mainittu ilmalämpöpumpun energiatehokkuusluokka määritellään. Arvon tulkinta itsessään on kuitenkin varsin yksinkertaista. Esimerkiksi ilmalämpöpumppu, jonka SCOP-arvo on 5,1, tuottaa jokaista kulutettua kilowattituntia kohden 5,1 kilowattituntia lämpöenergiaa.

Ota huomioon, että SCOP-arvot vaihtelevat tyypillisesti 3–5 välillä. Taulukkoa tutkimalla näet siis helposti Toshiban tuottavan paljon lämmitystehoa jokaista kulutettua kilowattituntia kohden.

Energiatehokkaimmat vaihtoehdot: Haori DESIGN, Premium+, Polar, Shorai Edge

Energiamerkintä auttaa ilmalämpöpumppujen vertailussa

Toshiban ilmalämpöpumppujen energiankulutus kerrotaan Euroopassa yleisesti käytetyllä asteikolla, joka kertoo sähkölaitteen energiankulutuksesta muodossa kilowattituntia per vuosi. Asteikon vaihteluväli on parhaasta A+++ -luokituksesta aina G-luokitukseen.

Toshiban ilmalämpöpumput asettuvat energiatehokkuudeltaan A+++ ja A++ -kategorioihin. Hankkimalla Toshiban ilmalämpöpumpun voit siis olla rauhallisin mielin – postiluukusta ei kopsahda yllättävän isoa sähkölaskua, vaikka käyttäisit ilmalämpöpumppuasi reilummallakin kädellä.

Hiljaisuus

Ilmalämpöpumpusta lähtevän äänen voimakkuutta mitataan perinteisellä desibelitaulukolla. Ota huomioon, että vaihtoehtoja selatessasi saatat törmätä kahteen eri desibeliarvoon. Tyypillisesti toinen niistä viittaa ilmalämpöpumpun ulkona olevaan yksikköön ja toinen sisällä olevaan, seinään asennettavaan yksikköön.

Sisälle asennettavan ilmalämpöpumpun desibeliarvo painaa tyypillisesti vaakakupissa enemmän sillä luonnollisesti se kertoo, kuinka paljon ääntä asuttavaan tilaan muodostuu. Likimain kaikki Toshiban ilmalämpöpumpun sisäyksiköt ovat 19–20 dB (A) ääniluokassa.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että sisällä oleva yksikkö tuottaa saman verran ääntä kuin hengityksestä tai kuiskauksesta syntyy. Ulkona olevan yksikön äänitaso on vain hieman korkeampi, eikä se oikein asennettuna resonoi sisälle ollenkaan. Se ei häiritse asukkaita eikä naapureita hiljaisemmallakaan seudulla!

Hiljaisimmat vaihtoehdot: Haori DESIGN, Shorai Edge, Seiya Plus

Lämmitys ja lämmityslämpötila

Tiesitkö, että suurin osa suomalaisista kaipaa ilmalämpöpumpultaan vain viilennystoimintoa? Moni suomalainen rakennus on rakennettu niin, että lämpö pysyy kylmälläkin kelillä sisällä erinomaisen eristystekniikan ansiosta. Siitä syystä monelle riittää pelkkä viilennystoiminto, joka takaa laadukkaat yöunet kuumimmillakin kesähelteillä.

Lämmityslämpötila puolestaan kertoo sen, kuinka kovassa pakkasessa ilmalämpöpumppu kykenee tehokkaasti tuottamaan sisätiloihin lämmintä ilmaa. Mitä matalampi ilmoitettu lämmityslämpötila on, sitä kirpeämmässä pakkasessa se kykenee lämmittämään kotisi miellyttävän lämpimäksi. Kaikki ilmalämpöpumppumme ovat suomalaisissa oloissa testattuja!

Kaikista kylmimmissä oloissa toimivat: Haori DESIGN, Premium+, Polar

Takkatoiminto

 Takkatoiminto on erinomainen lisä lämmön jakamiseksi huoneistoissa ja taloissa, joissa on takka. Kun laitat takkatoiminnon päälle, ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sammuu ja sisäyksikkö jää päälle toimien tasaisella puhallinnopeudella. Näin takasta huokuva lämpö levittäytyy tasaisen miellyttävästi kotiisi. Takkatoiminto on uusi ja taloudellinen tapa pitää kotisi lämpimänä!

Takkatoiminnolla varustetut ilmalämpöpumppumme: Premium+, Polar, Aurora

Wi-Fi ja SMS-ohjaus

Etäohjattava ilmalämpöpumppu tuo ripauksen luksusta arkeen. Yhdistämällä ilmalämpöpumpun Wi-FI-verkkoon ja ohjaamalla sitä sovelluksen kautta tai suoraan SMS-tekstiviestillä voit säätää ilmalämpöpumppuasi sekä laittaa sen päälle tai pois älypuhelimellasi.

Oletko koskaan pohtinut, että ulkomaan matkalta palatessa olisi hienoa, jos kodin saisi lämmitettyä tai viilennettyä mukavaan lämpötilaan ennen sinne saapumista? Wi-Fi- ja SMS-ohjauksella se on helppoa! Pari napinpainallusta, ja ilmalämpöpumppusi alkaa puhaltaa.

SMS- tai Wi-Fi-ohjauksella varustetut ilmalämpöpumput: Haori DESIGN (vakiona), Premium+, Polar, Shorai Edge, Seiya Plus (lisävarusteena)

Kurkkaa hankintasi tueksi kattava ostajan oppaamme! Lataa ostajan opas tästä.

Ilmalämpöpumppujen VTT-testaus antaa luotettavaa tietoa päätöstä varten

Vastuulliset, omien tuotteidensa korkeaan laatuun luottavat ilmalämpöpumppujen maahantuojat testauttavat ilmalämpöpumppunsa Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä. Tutkimuskeskuksen kehittämät testit tarjoavat luotettavat laskelmat eri ilmalämpöpumppujen energiansäästöpotentiaalista Suomen olosuhteissa. Myös Toshiba-ilmalämpöpumppujen uusimmat mallit on testattu VTT:llä ja testitulokset ovat luettavissa Toshiba-ilmalämpöpumppujen verkkosivuilta. VTT-testejä täydentää Eurovent-sertifiointi, joka varmentaa Toshiba ilmastointi- ja jäähdytystuotteiden suoritusarvot eurooppalaisten ja kansainvälisten standardien mukaisiksi.

Vertailussa on hyvä muistaa myös mukavuustoiminnot

Ilmalämpöpumppuja vertailtaessa on hyvä kiinnittää huomiota myös käyttömukavuuteen. Korkealaatuinen ilmalämpöpumppu tarjoaa sähkönsäästön lisäksi mieltä lämmittävää elämisen mukavuutta. Parhaat laitteet puhdistavat ja raikastavat huoneilmaa ja tekevät asumisesta viihtyisämpää ja terveellisempää. Parhaiten huoneilmaa puhdistavissa laitteissa on Toshiba-ilmalämpöpumppujen tavoin sekä plasmasuodatin että ionisaattori, jotka yhdessä poistavat huoneilmasta tehokkaasti niin epäpuhtaudet kuin ylimääräiset tuoksut. Sisäilman puhdistuessa myös siitepölyn ja lemmikkien aiheuttamat allergiaoireet vähenevät. Uusimpiin ilmalämpöpumppuihin on saatavana myös varsinkin vapaa-ajan kohteisiin sopiva etäohjaus. WiFi- tai matkapuhelinverkon kautta toimiva etäohjaus mahdollistaa ilmalämpöpumpun käytön milloin ja mistä tahansa. Toshiba-ilmalämpöpumppujen etäohjaus on mahdollista molemmilla tavoilla ja ilmainen sovellus löytyy sekä iPhone- että Android-puhelimille.

Kaikki ilmalämpöpumput eivät sovi Suomeen

Ilmalämpöpumppuja vertaillessa on hyvä huomata, että Suomen markkinoille on tullut Suomen olosuhteisiin sopimattomia ilmalämpöpumppuja. Alunperin lämpimiin maihin tarkoitetut laitteet on suunniteltu ensisijaisesti viilentämään asuintiloja, kun Suomessa suurin tarve kohdistuu lämmitykseen. Tällaisten pumppujen kestävyys ja toimivuus pohjoisen pakkasilla ja voimakkaissa vuodenajan vaihteluissa on asia, joka ilmalämpöpumpun ostoa suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon. Ilmalämpöpumpun hankinnassa ei kannata mennä halpaan, vaan panostaa korkeasta laadustaan tunnettuihin tuotemerkkeihin. Kaikki Toshiba-ilmalämpöpumput on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin sopiviksi sekä tekniikaltaan ja materiaaleiltaan pitkäikäisiksi tuotteiksi, jotka täyttävät käyttäjänsä odotukset pitkälle tulevaisuuteen. Siksi ilmalämpöpumppu vertailu on äärimmäisen tärkeää!

Ilmalämpöpumppujen vertailussa tarvitaan alan asiantuntijaakin

Vaikka tiedonhankinta onkin tänä päivänä helppoa, ei ilmalämpöpumppua kannata valita pelkkien verkkosivujen ja esitteiden perusteella. Omaan kotiin sopivimman, teholtaan oikein mitoitetun ja toivotut ominaisuudet tarjoavan ilmalämpöpumpun valinnassa asiantunteva jälleenmyyjä on korvaamaton apu. Hyvällä myyjällä on vahva tuotetuntemus ilmalämpöpumpuista, kokemusta erilaisiin kohteisiin suunnitelluista ilmalämpöpumppuratkaisuista ja aikaa kuunnella asiakkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Valtuutettu Toshiba-jälleenmyyjä palvelee jokaista asiakastaan asiantuntevasti kaikissa ilmalämpöpumpun hankintaan liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. He osaavat kertoa, minkälainen Toshiba-ilmalämpöpumppu on paras, energiatehokkain ja kokonaisedullisin kuhunkin kohteeseen, olipa kyse sitten vakituisesta kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Paikallisina yrittäjinä Toshiba-ilmalämpöpumppujen jälleenmyyjät ovat lisäksi helposti tavoitettavissa sekä sähköpostilla, puhelimitse että henkilökohtaisesti.

Pyydä tarjous

Miten valita juuri omaan käyttötarpeisiin sopiva ilmalämpöpumppu? Anna asiantuntijoidemme auttaa ilmalämpöpumpun valinnassa.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

12 kk korotonta maksuaikaa

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää