Ilmalämpöpumppu Rivitaloon

Ilmalämpöpumppu rivitaloon

Ilmalämpöpumppu on suosittu, kustannustehokas ja helppo valinta lämmitykseen ja viilennykseen asumismuodosta riippumatta. On kuitenkin hyvä osata valita oikea vaihtoehto käyttötarkoituksen ja -tilan mukaan. Tästä artikkelista löydät vinkit, kuinka hankit ilmalämpöpumpun rivitaloon!

Etsitkö tietoa ilmalämpöpumpun valitsemisesta kerrostaloon? Lue lisätietoa täältä: Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Saako ilmalämpöpumpun asentaa rivitaloon?

Lähtökohtaisesti kyllä, mutta sitä ennen sinun tulee huomioida muutama asia; Ennen ilmalämpöpumpun hankintaa on saatava taloyhtiön lupa ilmalämpöpumpun asennukseen. Jos ilmalämpöpumppujen asennuksia taloyhtiöön ei ole aiemmin tehty, asiaa käsitellään yleensä ensin yhtiökokouksessa. Taloyhtiön hallitus myöntää luvan yhtiökokouksen päätösten pohjalta ja asettaa tarvittaessa ehtoja laitteen ominaisuuksille ja asennukselle. Tarkistathan siis oman taloyhtiösi linjaukset aina ennen ilmalämpöpumpun hankintaa.

Kuten minkä tahansa muutos- tai asennustyön kohdalla, osakkaan tulee esittää asunto-osakeyhtiölain vaatima suunnitelma muutostyöstä. Ilmalämpöpumpun asennuksessa on käytettävä ilmalämpöpumppujen asentamiseen erikoistunutta yritystä, jolla on tilaajavastuulain mukaisesti asiat kunnossa. Valtuutetut Toshiba-ilmalämpöpumppujen jälleenmyyjät avustavat tarvittaessa lupien hakemisessa ja tarjoavat ohjeita sekä mallisuunnitelman esiteltäväksi asunto-osakeyhtiön hallinnolle.

Millainen ilmalämpöpumppu sopii rivitaloon?

Kun valitset ilmalämpöpumppua rivitaloon, on olennaista aluksi tarkistaa mahdolliset taloyhtiön asettamat ehdot laitteen ominaisuuksille sekä asennukselle ja noudattaa niitä. Jos taloyhtiö ei ole asettanut ehtoja, on valinta vapaampi. Tällöin suosittelemme kiinnittämään huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

  • Mikä lämmitysmuoto asunnossasi on?
  • Kaipaatko vain viilennystä vai lisäksi lämmitystä?
  • Mikä on budjettisi ilmalämpöpumpun hankintaan?

Miten lämmitysmuoto vaikuttaa ilmalämpöpumpun valintaan?

Nykyinen lämmitysjärjestelmä ei suoranaisesti aseta ehtoja ilmalämpöpumpun valintaan, mutta valintaa tehdessä on hyvä pitää mielessä seuraavat asiat:

Jos rivitalossa on sähkölämmitys…

Jos rivitalossanne on sähkölämmitys, suosittelemme hankkimaan lämmittävän ja viilentävän ilmalämpöpumpun. Ilmalämpöpumpusta saatava hyöty on tällöin suurimmillaan. Ilmalämpöpumput ovat energiatehokkaita ja kuluttavat vain pienen määrän sähköä verrattuna esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen; ilmastolämpöpumppu pienentää sähkölaskua noin 30–40 % suorasähköön verrattuna. Vuosittaiset säästöt esimerkiksi omakotitalossa ovat noin 300-500 euroa vuodessa, joka onkin jo huomattava summa, kun huomioidaan ilmalämpöpumpun 15 vuoden elinkaari.

Sähkölämmitteiseen huoneistoon suosittelemme joko: Toshiba Haori DESIGN ilmalämpöpumppua, jonka energialuokka on paras mahdollinen A+++ sekä viilennyksessä että lämmityksessä. Se on markkinoiden ainoa kangasverhoiltu ilmalämpöpumppu, jonka voi räätälöidä sisustukseen sopivaksi!

Tai: Toshiba Premium+ ilmalämpöpumppua, jonka ympärivuotisesta tehosta kertova SCOP-arvo on luokkansa korkein 5.3, millä Premium+ ylittää jopa A+++ energialuokan vaatimukset. Myös lämmitysteholtaan Toshiba Premium+ ilmalämpöpumppu on luokkansa ehdotonta kärkeä, mistä kertoo erinomaiset arvot myös 30 asteen pakkasessa.

Jos rivitalossa on kaukolämmitys…

Jos rivitalossanne on kaukolämmitys, usein pelkkä viilentävä ilmalämpöpumppu riittää, sillä lämmitysominaisuuden tuomat säästöt eivät ole kovinkaan suuria kaukolämpökohteissa. Toisaalta ilmalämpöpumpun lämmitysominaisuus tarjoaa helppoa mukavuutta, kun lämmityksen saa napsautettua päälle vain yhdellä painalluksella.

Kaukolämmitteisiin huoneistoon suosittelemme: Toshiba Seiya ilmalämpöpumppua, joka on ilmastoinnin edelläkävijän ratkaisu kodin viilentämiseen lämpiminä kesäpäivinä. Seiyan avulla pidät kotisi miellyttävän viileänä kaikkein kovimmillakin helteillä erittäin pienellä energiankulutuksella ja asumisen mukavuutta lisäten.

Pelkkä viilennys vai lisäksi lämmitystä?

Ilmalämpöpumppuja on saatavilla pelkkää viilennystä varten sekä viilennystä ja lämmitystä varten. Suosittelemme sähkölämmitteisiin kohteisiin lämmittävää ja viilentävää ilmalämpöpumppua sen säästöhyödyn maksimoiseksi. Kaukolämpökohteisiin puolestaan riittää usein pelkkä viilennysominaisuus, sillä lämmitysominaisuuden tuomat säästöt eivät ole kovinkaan huomattavia.

Pidä mielessä kuitenkin, että lämmitysominaisuus tuo mukavuutta ja helppoutta lämmitykseen. Siksi ilmalämpöpumpun valintaa tehdessä on hyvä pohtia omia mieltymyksiään: kaipaako viilennyksen lisäksi myös helppoa ja nopeaa lämmitysvaihtoehtoa?

Kuinka paljon ilmalämpöpumpun asennus rivitaloon maksaa?

Ilmalämpöpumpun asennuksen hintaa pohtiessa olennaista on takaisinmaksuaika: takaisinmaksuaika kertoo, kuinka nopeasti saat ilmalämpöpumpulla saman verran säästöjä, mitä laitteen ostaminen asennuksineen maksoi.

Tärkeä nyrkkisääntö ilmalämpöpumppujen kustannuksissa on: halvan ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika on noin 4–6 vuotta, laadukkaan premium-tason ilmalämpöpumpun puolestaan 5–7 vuotta. Huomattavaa kuitenkin on, että premium-tason ilmalämpöpumppu tuottaa sinulle useita tuhansia euroja suuremmat säästöt ilmalämpöpumpun elinkaaren aikana. Siksi usein ostohetkellä halpa ilmalämpöpumppu osoittautuu käytössä lopulta kalliimmaksi kuin alkuinvestoinniltaan kalliimpi premium-tason ilmalämpöpumppu, joka tuottaa sinulle lopulta suuremmat säästöt.

Premium-tason ilmalämpöpumppu asennettuna rivitaloon maksaa noin 2 500–3 000 euroa, kun edullisemmat lämpöpumput asennuksineen kustantavat noin 1 500–2 000 euroa.

Lisätietoa ilmalämpöpumpun takaisinmaksuajasta ja esimerkkilaskelmia löydät täältä.

Näin hankit ilmalämpöpumpun rivitaloon!

 

1) Selvitä hallituksen puheenjohtajalta lupa ilmalämpöpumpun asentamiseksi taloyhtiöönne.

Pyydä tarvittaessa apua valtuutetulta Toshiba-jälleenmyyjältä ohjeiden, malliesimerkin sekä luvan hakemiseksi.

2) Valitse sopiva ilmalämpöpumppu rivitaloasuntoosi.


Viilennyskäyttöön suosittelemme: Toshiba Seiya
Lämmitys- ja viilennyskäyttöön suosittelemme: Toshiba Haori DESIGN tai Toshiba Premium+

3) Tee taloyhtiölle toimenpideilmoitus ja varmista vielä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta millaisia yhteisiä käytänteitä ilmalämpöpumpun asentamisesta on sovittu.

 

4) Tee muutostyöilmoitus isännöitsijälle.

Toshiba-jälleenmyyjäsi auttaa sinua vastaamaan muutostyöilmoituksen kysymyksiin.

5) Sovi asennusajankohta jälleenmyyjäsi kanssa.

Jälleenmyyjä auttaa sinua myös tekemään sinulle sopivasta ilmalämpöpumpusta lopullisen päätöksen.

6) Muista teettää asentaminen aina valtuutetulla Toshiba-jälleenmyyjällä.

Väärin asennettu ilmalämpöpumppu voi resonoida seinään niin, että myös naapurisi kuulevat värinän. Oikein asennettu ja Inverter-teknologian omaava ilmalämpöpumppu ei resonoi seinään ollenkaan. Asentaja antaa sinulle myös asennusselvityksen, takuutodistuksen sekä laitteen käyttöohjeet kirjallisena.

7) Nauti viileästä kodista!

 

Etsi lähin Toshiba-jälleenmyyjäsi ja pyydä tarjous jo tänään!

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinua parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi jo tänään!

Ota yhteyttä täällä ››

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää