Toshiba_Haori_Design_1200x1200_2

Tuleeko F-kaasuille kielto?

Lämpöpumppuala ei säikähdä, vaan sopeutuu vaivattomasti säädöksiin

EU-komission ehdottamaa kieltoa fluoratuille kasvihuonekaasuille eli F-kaasuille perustellaan kasvihuonekaasujen päästövähennystarpeella. Ehdotus ei tule lämpöpumppualalle yllätyksenä, sillä EU on ennenkin säätänyt F-kaasuasetuksia. Kielto tarkoittaisi uudenlaisia kylmäaineita uusiin laitteisiin, mutta se ei vaikuttaisi nykyisten laitteiden myyntiin eikä huoltoihin.

Uutisointi EU-komission ehdottamasta F-kaasujen kiellosta kuulostaa rajulta, mutta syytä huoleen ei ole. Mikäli kielto tulee voimaan, se koskee ainoastaan uusia valmistettavia laitteita. Nykyiset laitteet saa myydä ja huoltaa entiseen tapaan. Kiellon jälkeen uusissa laitteissa olevat uudenlaiset kylmäaineet edellyttävät herkkyytensä takia lisäkoulutusta sekä uusia tapoja asennuksessa. Tämäkään ei muodostu ongelmaksi.

– ”Hyvästit ilmalämpöpumpuille? EU haluaa kieltää F-kaasun käytön”. Samaa klikkiotsikkoa hieman muuttaen on käytetty joka kerta kun EU säätää F-kaasuasetuksia. Olen ollut alalla vajaat 20 vuotta ja sinä aikana on tullut jo useita muutoksia hyvään suuntaan. Kylmäaineina on nähty jo R22, R407, R410 ja nyt edelleen R32. Esimerkiksi isobutaania on jo valtaosassa uusista jääkaapeista, joten mitään mullistavaa ei tämä kylmäaine tuo alalle. Ala mukautuu säädöksiin ja laitteiden ympäristöystävällisyys paranee. Mikä hienointa, yleensä myös teho ja hyötysuhde paranee. Otan tämän vain positiivisena uutisena, sanoo Toshiban maajohtaja Tuomas Talvo.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää