11 syytä Toshiba-ilmalämpöpumppujen suosioon

Toshiban ilmalämpöpumput kuuluvat Suomen suosituimpiin ilmalämpöpumppuihin, koska ne ovat niin laadukkaita ja tuottavat suuria säästöjä lämmityskuluissa.

Tämä seuraava suora lainaus jälleenmyyjältämme kuvastaa Toshiba-ilmalämpöpumppujen laadukkuutta hyvin:

”Toshiboista tulee selvästi vähiten reklamaatioita tai korjauspyyntöjä.”

Mistä Toshiban korkea laadukkuus ilmalämpöpumpuissa ja suosio sitten johtuvat?

Tässä 11 keskeisintä asiaa ja ominaisuutta, joiden avulla Toshiba on mullistanut ilmalämpöpumppujen energiatehokkuutta viimeisten vuosien ja vuosikymmenien ajan.

1) Kaikki uudet Toshiban ilmalämpöpumppumallit laatutestataan Suomen olosuhteissa yhden talven ajan ennen kuin niitä tuodaan myyntiin.

Meiltä et siis voi ostaa huonoa ilmalämpöpumppua.

Testaamme kaikki ilmalämpöpumput Suomen olosuhteissa yhden talven ajan ennen kuin tuomme niitä myyntiin. Meiltä et siis voi ostaa huonoa ilmalämpöpumppua. Tämä on harvinaista toimialallamme, koska se vaatii meiltä aikaa ja resursseja. Testaaminen kantaa kuitenkin hedelmää, koska jälleenmyyjiemme mukaan Toshiboista tulee vähiten reklamaatioita. Testaamme ilmalämpöpumppuja ensin itse, ja lähetämme kehitysehdotukset päätehtaalle.

Suomi on pieni maa ja markkina, minkä takia isot päätehtaat eivät kykene huomioimaan 5 miljoonan asukkaan maatamme niin hyvin kuin itse haluaisimme. Ovathan useat kaupungit kuitenkin väkiluvultaan maatamme suurempia. Siksi olemme päättäneet tehdä testaamisen itse, jotta sinä saat aidosti Suomen olosuhteisiin soveltuvan ilmalämpöpumpun.

2) Toshiba kehitti inverterin ilmalämpöpumppuihin vuonna 1981 – se mullisti kaiken

Inverter ei todennäköisesti kerro sinulle mitään, mutta tekniikkana se mullisti ilmalämpöpumppuja yhtä paljon kuin kosketusnäyttö kännyköitä.

Inverter-teknologialla varustetut ilmalämpöpumput ovat:

  • hiljaisia
  • energiatehokkaita (isommat säästöt)
  • pitkäikäisiä

Mitä Inverter-teknologia siis tekee?

Inverter-teknologialla toimiva ilmalämpöpumppu toimii jatkuvasti tasaisella nopeudella, jolloin myös ulkoyksikkö pyörii tasaisesti kokoajan. Näin lämpötila pysyy siinä lämpötilassa, johon olet lämpötilan asettanut. Kompressori käy aluksi nopeammin, kunnes haluttu lämpötila sisätiloissa on saavutettu. Sen jälkeen kompressori hidastaa pyörimisnopeutta ja käy optimiteholla säätäen itse tehoaan pitäen yllä haluamaasi lämpötilaa energiaa säästäen.

Sellaiset ilmalämpöpumput, joissa ei ole inverteriä, ovat äänekkäämpiä, lyhytikäisempiä eivätkä ne ole yhtä energiatehokkaita. Jos asetat halutun sisälämpötilan esimerkiksi 22 asteeseen, niin ilmalämpöpumppu, jossa ei ole inverteriä, alkaa puhaltamaan täysillä niin pitkään, että haluttu lämpötila on saavutettu. Tämän jälkeen ilmalämpöpumppu sammuu. Kun lämpötila nousee tai laskee halutusta lämpötilasta, pumppu käynnistyy jälleen. Tällainen on hyvin raskasta moottorille.

Vertaa Inverter-teknologiaa tähän. Kumpi näistä on taloudellisempi tapa ajaa 100 km autolla?

1) Kiihdytät autolla 100 km/h nopeuteen mahdollisimman nopeasti pienellä vaihteella. Tämän jälkeen lasket kaasun irti ja annat nopeuden tippua 10 km/h asti, kunnes kiihdytät taas 100 km/h nopeuteen talla pohjassa.

2) Ajat tasaisesti 60 km/h isolla vaihteella koko matkan ajan.

Vaihtoehto 2 kuvaa Inverter-teknologian toimintaa, joka on selvästi taloudellisempi tapa ajaa niin moottorin, lompakon kuin ympäristön kannalta. Tasaisen nopeuden ansiosta Toshiba on myös erittäin hiljainen. Lue ilmalämpöpumpun käyttöiästä täältä.

Inverteri takaa hiljaisuuden

Inverter-teknologian ansiosta Toshiban ilmalämpöpumput ovat hiljaisia. Ilmalämpöpumpun äänitaso on n. 39 dB(A). Esimerkiksi tietokoneen hurina on 40-50 dB(A). Toshiba Polar -ilmalämpöpumpussa on käytössä myös erittäin hiljainen toiminto, joka laskee äänitason 19 dB(A).

Ilmalämpöpumppu keväälle ja kesälle

Kelit lämpiävät ja viilennyksen tarve nousee!

Keväällä ja kesällä ilmalämpöpumpun hankinnassa kannattaa olla ajoissa. Ilmojen lämpeneminen tapahtuu lähes huomaamatta ja pian huoneilmakin alkaa nousta. Hankkimalla pumpun keväälle ja kesälle se on valmiina odottelemassa talven lämmitystarpeita!

Pyydä tarjous, koska se on nopein ja vaivattomin keino laittaa ilmalämpöpumpun hankinta vireille.

3) Takkatoiminto jakaa tulisijan lämmön ympäri kotiasi

Toshiba kehitti myös ainutlaatuisen takkatoiminnon ilmalämpöpumppuihin.

Takkatoiminnon avulla voit kierrättää tulisijan lämpöä ympäri kotiasi ilman, että ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on päällä. Aseta sisäyksikkö puhaltamaan haluamallasi nopeudella, niin tulisijan tuottama lämpö leviää tasaisesti ympäri kotiasi. Takkatoiminnon ansiosta saat hyödynnettyä tulisijan tuoman lämmön paljon paremmin ja säästät samalla sähköä, kun ulkoyksikön ei tarvitse olla päällä.

Takkatoiminto löytyy esimerkiksi Toshiba Premium-, Toshiba Polar– ja Toshiba Optimum -ilmalämpöpumpuista.

4) Optimoitu suorituskyky takaa jopa 40 % säästöt sähkössä

Toshiban ilmalämpöpumput kuuluvat poikkeuksetta korkeimpiin A+++ ja A++ -luokkiin (G-luokka on heikoin). Ilmalämpöpumppumme ovat siis erittäin energiatehokkaita.

Edistyksellinen kompressoriteknologia optimoi ilmalämpöpumpun suorituskykyä jatkuvasti olosuhteiden mukaiseksi. Se takaa suurimmat mahdolliset säästöt energialaskuusi.

5) Mitä korkeampi SCOP-arvo, sen suurempi säästö sähkölaskussa.

SCOP-arvo on yksi katsotuimpia arvoja ilmalämpöpumpuissa. SCOP-arvo määrittää lämmitystehon ohella hyvin pitkälti sen, kuinka suuria säästöjä voit saada ilmalämpöpumpulla.

Esimerkiksi Toshiba Premium -ilmalämpöpumpun SCOP-arvo on luokkansa korkein eli 5,3. Käytännössä luku tarkoittaa sitä, että Toshiba Premium tuottaa yhdellä kilowatilla ostamaasi sähköenergiaa 5,3 kilowattia lämpöenergiaa. Se on siis sama kuin ostaisit kaupasta yhden paketin leipää ja saisitkin kaupan päälle 4,3 pakettia leipää, eli yhteensä 5,3 pakettia.

Lue täältä ilmalämpöpumpun sähkönkulutuksesta ja siitä, kuinka paljon lämmittäminen ja viilentäminen maksaa.

Muista katsoa, että SCOP-arvo on ilmoitettu pohjoiseurooppalaisten ilmasto-olosuhteiden mukaisesti. Toshiba-ilmalämpöpumpuissa SCOP-arvo on testattu aina Suomea vastaavissa olosuhteissa. Etelä- ja Keski-Euroopassa testatulla SCOP-arvolla ei paljoa ole hyötyä Suomen sydäntalven pakkasilla.

Lataa ilmalämpöpumpun ostajan opas, niin opit 10 minuutissa kaiken tarvittavan ilmalämpöpumpun hankinnasta.

6) Lämmitysteho kertoo, että Toshiba toimii myös -20 ja -30-asteen pakkasilla

Kuvitellaan, että lämmität ilmalämpöpumpulla 1 000h yhteen putkeen, eli n. 41 päivää. Jos ilmalämpöpumpun lämmitysteho on 4 kW, kuten Toshiba Premiumin, niin lämpöpumppu tuottaa 1 000 h X 4 kW = 4 000 kWh lämpöenergiaa. SCOP-arvo määrittää puolestaan, kuinka paljon ilmalämpöpumppu käytti sähköä tuon lämpöenergian tuottamiseen. Sen voit laskea näin 4 000 kWh / 5,3 (Toshiba Premiumin SCOP-arvo) = 754 kWh. Eli ilmaista lämpöenergiaa syntyi 4 000 – 754 = 3 246 kWh.

Kiinnitä siis huomiota laitteen lämmitystehoon. Toshiban ilmalämpöpumpuissa ne ovat poikkeuksetta korkealla tasolla, eli Suomen olosuhteisiin loistavia!

Lue täältä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää ilmalämpöpumpun toiminnasta pakkasella.

7) Toshiba puhdistaa itsensä

Toshiban ilmalämpöpumppujen lämmönvaihdin puhdistaa itse itseään ainutlaatuisen pinnoitteen ansiosta. Näin huoneilma pysyy raikkaana. Jäähdytystoiminnon käytön jälkeen laite kuivaa itsensä ns. itsekuivaus-toiminnolla, minkä ansiosta puhallusilma säilyy raikkaana. Ilmalämpöpumpun suodattimet on hyvä tarkistaa ja imuroida n. kuukauden välein, riippuen olosuhteista ja pölyn määrästä.

Toshiba Haori DESIGN
Toshiba Haori DESIGN on kangasverhoiltu ilmalämpöpumppu, jonka kankaan värin ja kuvion voit päättää itse.

8) Hiljaisuus erottaa Toshiban lukuisista muista merkeistä

Inverter-teknologian ansiosta Toshiban ilmalämpöpumput ovat hiljaisia. Ilmalämpöpumpun äänitaso on n. 39 dB(A). Esimerkiksi tietokoneen hurina on 40-50 dB(A). Toshiba Polar -ilmalämpöpumpussa on käytössä myös erittäin hiljainen toiminto, joka laskee äänitason 19 dB(A).

Hiljaisuuden ansiosta ulkoyksikkö ei tärise eikä sisäyksikön ääni kuulu tietokoneen hurinaa enempää. Hyvin matala äänitaso on yksi syy, miksi hiljaisuutta rakastavat suomalaiset suosivat Toshibaa. Katso asiakkaidemme kokemuksia videoilta.

9) Etäohjaus lisävarusteena

Uusimpiin Toshiban malleihin on saatavilla myös älykäs WiFi-/SMS-ohjaus. Voit siis yhdistää kännykkäsi sovelluksen kautta ilmalämpöpumppuun ja säätää se toimimaan haluamallasi tavalla. Jos et ole arkipäivisin kotona, voit pitää ilmalämpöpumppua pienemmällä ja kotiin lähtiessäsi asettaa sen haluamaasi lämpötilaan.

10) Älykäs ilmanohjaus – aseta puhallus haluamaasi suuntaan

Älykkään ilmanohjauksen ansiosta voit säätää puhaltimen osoittamaan juuri sinne, minne haluat. Tällöin viilennys ei puhalla suoraan kehenkään, kun taas kylmänä talvi-iltana voit asettaa lämpövirran tulemaan juuri itseäsi kohti.

Älykäs ilmanohjaus:

11) EUROVENT-sertifiointi takaa luotettavuuden

Eurovent Certita -sertifiointi takaa sen, että kaikki asiat Toshiban tuote-esitteissä, käyttöoppaissa ja muissa materiaaleissa pitävät paikkaansa. Toshiban ilmalämpöpumput tekevät siis sen, minkä lupaamme. Lupaus pätee kaikkeen: energiatehokkuuteen, ympäristöystävällisyyteen, kestävyyteen ja säästöihin. Eurovent Certita Certification (ECC) haluaa sertifioinnillaan helpottaa tuotteiden vertailtavuutta ja lisätä luokitusten luotettavuutta. Eurovent-sertifikaatteja on myönnetty jo yli 20 vuoden ajan, joten sertifikaatin omistaminen on kunnia-asia.

Useat halvat ilmalämpöpumput eivät ole sertifioituja. Se tarkoittaa sitä, että ilman sertifikaattia he saattavat ilmoittaa esitteissään ja manuaaleissaan vääriä lukuja. Tarkista siis aina, että ostamasi ilmalämpöpumppu on EUROVENT-sertifioitu.

Pyydä tarjous laadukkaasta ilmalämpöpumpusta

Haluatko tietää, mikä Toshiban ilmalämpöpumpuista sopisi juuri sinun kotiisi? Pyydä tarjous, niin autamme sinua tuotteen valinnassa. Saat myös tietää, kuinka paljon ilmalämpöpumppu maksaa asennuksineen. Tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään, joten kysyä kannattaa aina!

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää