Suomessa on miljoona lämpöpumppua – 5 syytä, miksi sinunkin kannattaa hankkia lämpöpumppu

Lämpöpumppujen suosio aloitti Suomessa räjähdysmäisen kasvun vuoden 2005 tienoilla, kun kotitalouksien tietoisuus lämpöpumpuista kasvoi. Lämpöpumppuja oli Suomessa ennen 2000-luvun puoliväliä selvästi alle 100 000 kappaletta, mutta nyt 15 vuotta myöhemmin niitä on yli miljoona. Pelkästään vuonna 2019 lämpöpumppujen määrä kasvoi lähes 100 000 kappaleella.

Lämpöpumppujen suosiolle on 5 selkeää syytä, jotka käymme tässä artikkelissa läpi. Lämpöpumpuilla tarkoitamme ilmalämpöpumppuja-, ilma-vesilämpöpumppuja-, maalämpö- ja poistoilmalämpöpumppuja. Näistä ilmalämpöpumppu on selvästi suosituin (n. 75 % lämpöpumpuista on ilmalämpöpumppuja)

Ilmalämpöpumpuissa laatua arvostetaan yhä enemmän, koska laatu takaa parhaimmat säästöt. Sen takia Toshiban ilmalämpöpumppujen myynti kasvoi prosentuaalisesti eniten koko maailmassa. Voimme siis olettaa, että kuluttajien mielestä Toshiba on paras ilmalämpöpumppu.

5 syytä lämpöpumppujen suosioon Suomessa

1) Saat merkittävät säästöt energiankulutuksessa lämmityskaudella

Ylivoimaisesti suurin syy lämpöpumpun hankintaan on niiden tuomat säästöt energiankulutuksessa. Puu-, sähkö- ja öljylämmitteiset kotitaloudet ovat olleet kaikista innokkaimpia muuttamaan lämmitysjärjestelmänsä joko kokonaan maalämpöön/ilma-vesilämpöön tai ottamaan päälämmityksen rinnalle kulutusta pienentävän ilmalämpöpumpun. Puu-, öljy- ja sähkölämmitteisissä kohteissa lämmityskustannukset putoavat usein yli 30 %. Tässä tietoa siitä, miten öljylämmityksen voi korvata ilma-vesilämpöpumpulla.

Viime vuosina myös kaukolämmöllä lämpenevät kohteet ovat siirtyneet ilmalämpöpumpun käyttäjiksi yhä innokkaammin, koska energiankulutus putoaa ilmalämpöpumpulla myös kaukolämpökohteissa n. 10-20 %.

Esimerkiksi ilmalämpöpumpun hinta asennettuna on n. 2 000 €, mikä on hyvin pieni hinta suhteutettuna laitteella saatuun hyötyyn: saat tasaisen lämmön, tasaisen viileyden ja energiansäästöjä. Pumppu kestää n. 15 vuotta, joten hankinta on myös pitkäikäinen ja ehtii tuottamaan elinkaarensa aikana säästöjä useista tuhansista ja kymmeniin tuhansiin euroihin asti kohteesta riippuen.

Parin tonnin sijoitus ei ole todellakaan kova, kun sen suhteuttaa vaikkapa 500-1000€ puhelimiin, joita hankimme parin vuoden välein.

2) Lämpöpumppu on suurimpia ympäristötekoja, joita yksittäinen henkilö voi tehdä

Yksi lämpöpumppu vähentää päästöjä vuosittain saman verran, mitä 30 000 km autoilu tuottaa. Tällä hetkellä lämpöpumppujen energiantuotanto vastaa n. 15 % Suomen asunto ja palvelurakennuskannan lämmityksestä. Kotitaloudet ovat selvästi yrityspuolta edellä lämpöpumppujen käytössä.

Vuosittain n. 8000 öljykattilaa vaihtuu lämpöpumppuun, mikä on erittäin positiivinen luku!

Voit lukea lisää SulPun sivuilta aiheesta.

3) Elämisen mukavuus – aseta lämpötila sopivaksi

Lämpöpumpulla viilentäminen ei maksa euroa enempää päivässä. Jos ilmalämpöpumppu viilentää 1.6.-31.8. yötä päivää, niin viilennyksen hinnaksi ei tule kuin n. 50-125 €. Todellisuudessa viilennystä tarvitsee n. 14-30 päivänä kesässä, joten viilennyksen hinta on erittäin pieni.

Myös ilmalämpöpumpun helppokäyttöisyys on yksi suuri mukavuustekijä. Etäohjauksen avulla ilmalämpöpumpun voi laittaa lämmittämään keväistä tai syksyistä mökkiä esimerkiksi saman päivän aamuna kotonta käsin. Lämpöpumpulla lämmittäminen on myös paljon vaivattomampaa kuin öljyllä tai puilla tehtävä lämmitys.

Katso Toshi-TV:stä asiakkaidemme kokemuksia.

4) Lämpöpumppujen toimintavarmuus on kehittynyt huippuunsa

15 vuoden aikana lämpöpumppujen hyötysuhde on kasvanut arviolta vähintään 20 %, koska teknologia ja kylmäaineet ovat kehittyneet. Suurin edistys on tapahtunut kuitenkin lämpöpumppujen toimintavarmuudessa kenttätestauksen myötä: tälläkin hetkellä Suomessa on useita tuotteitamme testissä, joita ei ole vielä tuotu yleiseen myyntiin.

Haluamme Toshiballa testata kaikki laitteemme Suomen oloissa ympäri vuoden, koska tuotteemme valmistetaan Japanissa ja Koreassa, joiden ilmasto on hyvin erilainen verrattuna Suomen ilmastoon. Kun olemme testanneet laitteet kaikkina vuodenaikoina, raportoimme siitä suoraan tehtaalle. Lopputuloksena syntyy pohjoisiin olosuhteisiin soveltuvia Nordic-lämpöpumppuja.

5) Suomi menee kohti hiilineutraaliutta – roolisi on merkittävä

Suomi aikoo olla hiilineutraali valtio vuoteen 2035 mennessä. Se tarkoittaa sitä, että Suomi tuottaa hiilipäästöjä ainoastaan sen verran, mitä Suomen hiilinielut (esim. metsät ja suot) sitovat. Muu Eurooppa tavoittelee hiilineutraaliutta vasta vuonna 2050, joten Suomi toimii Euroopan suunnannäyttäjänä.

Yhtenä keihäänkärkenä tähän tavoitteeseen pääsemiseen ovat lämpöpumput. Suomi on tässä jo erittäin esimerkillinen maa, sillä väkilukuun suhteutettuna ainoastaan Norjassa ja Virossa käytetään enemmän lämpöpumppuja. Voimme siis todeta, että suomalaiset kotitaloudet ovat tarttuneet päästöjen vähentämiseen omatoimisesti hankkimalla lämpöpumppuja omasta lompakostaan miljardeilla euroilla juurikin säästö- ja päästösyistä. Sama on nyt edessä myös yritys- ja teollisuussektorilla, jossa päästöjä voidaan vähentää merkittävästi suuriin tiloihin suunniteltujen lämpöpumppujen avulla.

Meidän lämpöpumppujen maahantuojien seuraava tehtävä on lisätä yritysten tietoisuutta lämpöpumppujen hyödyistä. Monella on se harhaluulo, että ilmalämpöpumppu on aina se pieni olohuoneeseen soveltuva laite. Todellisuudessa ilmalämpöpumppujen kokoluokat vaihtelevat 2 kW ja 150 kW välillä, joten teollisuuteen on olemassa täysin omat laitteensa, joilla voi jäähdyttää ja lämmittää kokonaisia hotelleja tai kerrostaloja.

Lämpöpumppujen suosiolla on myös yksi ilahduttava kääntöpuoli; lämpöpumppumarkkinat työllistävät n. 3 000 – 5 000 henkilöä.

Lämpöpumppujen hyödyt Suomelle ja suomalaisille tiivistetysti

Lämpöpumput:

1. säästävät energiakulujasi

2. säästävät luontoa

3. lisäävät elämisen mukavuutta

4. auttavat Suomea pääsemään hiilineutraaliksi

5. luovat n. 5000 työpaikkaa Suomeen

Kovinkaan paljon parempaa tuotetta ei löydy!

Saat toimintavarman ja laadukkaan lämpöpumpun helpoiten pyytämällä meiltä suoraan tarjouksen tai ottamalla yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää