Toshiba-ilmalämpöpumput-pakkanen

Toshiba-ilmalämpöpumput toimivat Suomen oloissa

Toshiba-ilmalämpöpumput toimivat -35°C pakkasessa loistavasti, koska kaikki Toshiba-ilmalämpöpumput testataan Suomessa tai Suomea vastaavissa olosuhteissa, ennen kuin ne tuodaan myyntiin.

Kaikista parhaiten -35°C pakkasissa pärjää Premium+ -mallimme, joka on monen asiantuntijan ja kuluttajan mielestä markkinoiden paras ilmalämpöpumppu.

Premium+:ssa yhdistyvät markkinoiden korkeimpiin kuuluva käyttöteho ja SCOP, jotka yhdessä tekevät kyseisestä mallista poikkeuksellisen hyvän Suomen olosuhteisiin. Se tuo myös suurimmat säästöt.

TOP-5 Suomen oloissa toimivat ilmalämpöpumppumme

1. Toshiba Premium+

2. Toshiba Polar

3. Toshiba Haori Design

4. Toshiba Aurora

5. Toshiba Shorai Edge

Kaikki nämä mallit on testattu ja suunniteltu Suomen olosuhteisiin. Ne eivät jäädy ja tuottavat lämpöä edullisesti vielä -35°C pakkasessa.

Toimivatko kaikki markkinoiden ilmalämpöpumput -35°C lämpötiloissa?

Suurin osa saattaa toimia, mutta ilmalämpöpumpun hyötysuhde katoaa monissa ja erityisesti halvoissa malleissa n. -15°C kohdalla. Tällöin ilmalämpöpumppu ei lämmitä sen edullisemmin kuin sähköpatteri, joten laite menettää merkityksensä edullisena lämmöntuottajana kokonaan.

Myöhemmin tätä artikkelia löydät tietoa, mistä tunnistat pakkasessa hyvin toimivan ilmalämpöpumpun.

Miten Toshiban ilmalämpöpumput testataan Suomessa?

Testaamme kaikkia uusia myyntiin tulevia ilmalämpöpumppumalleja Suomessa tai niitä vastaavissa olosuhteissa yhden talven, ennen kuin tuomme mallin myyntiin. Testaamme laitteet joko itse tai sidosryhmiemme kautta ihan tavallisessa arkisessa käytössä. Kun 6–12 kuukauden testijakso on ohi, lähetämme kehitysehdotukset päätehtaalle. Lopputuloksena on Suomen oloissa testattu ilmalämpöpumppu suomalaisiin koteihin.

Testaamisen ansiosta moni jälleenmyyjä on kertonut, että Toshiban ilmalämpöpumpuista tulee kaikista vähiten reklamaatioita ja huoltopyyntöjä. Lue täältä kaikki 11 syytä toimintavarmuuden lisäksi, miksi Toshiba-ilmalämpöpumput ovat niin suosittuja.

Miksi on niin tärkeää, että ilmalämpöpumppu testataan Suomessa?

Suomessa ei valmisteta ilmalämpöpumppuja, vaan ne valmistetaan maissa, joiden olosuhteet ovat täysin erilaiset kuin Suomessa. Lisäksi Suomi on pieni maa ja markkina, jolloin isot tehtaat kiinnittävät enemmän huomiota suurempien markkinoiden tarpeisiin. Tällöin suurin osa ilmalämpöpumpuista on suunniteltu muualle kuin Suomen olosuhteisiin.

Tuosta johtuen on erittäin tärkeää, että hankit vain Suomessa testatun ilmalämpöpumpun. Lisäksi sen tulee olla VTT:n hyväksymä ja Eurovent-sertifioitu. Nämä asiat takaavat sen, että tuote-esitteen tiedot pitävät paikkansa myös Suomen olosuhteissa.

Löydät jokaisen ilmalämpöpumppumme VTT-testitulokset ilmalämpöpumppujemme omilta laitekohtaisilta sivuilta.

Paras ilmalämpöpumppu Suomen oloihin – Tarkkaile tehoa ja SCOP-arvoa

Ilmalämpöpumpun teho (kW) ja SCOP-arvo ovat kaksi tärkeintä numeroa, joita sinun tulee katsoa ilmalämpöpumppua ostaessasi. Tärkeää on, että molemmat luvut ovat mahdollisimman suuria, koska silloin lämmitys on edullisempaa ja laitteen toiminta varmempaa myös kovilla pakkasilla.

SCOP-arvon ollessa esimerkiksi 5, laite tuottaa 1 kWh:lla sähköenergiaa 5 kWh:n edestä lämpöenergiaa. Teho määrittää sen, kuinka paljon lämpöenergiaa pumppu pystyy tuottamaan, joten mitä kovempi pakkanen, sen enemmän laitteelta kaipaa tehoa. Muutoin koti ei pysy lämpimänä.

Esimerkki, kuinka tehon (kW) ja SCOP-arvojen muutos vaikuttaa saamaasi säästöön.

Laite: Toshiba Premium+

Teho: 4 kW

SCOP: 5,3

Jos lämmität talven aikana 1 000 tuntia (41 vuorokautta), niin Premium+ tuottaa tuona aikana lämpöenergiaa: 1 000 h x 4 kW = 4 000 kWh. SCOP-arvon mukaan se käytti sähköä tuon lämpöenergiamäärän tuottamiseen 4 000 kWh / 5,3 = 754 kWh. Näin laite tuotti 754 kWh:lla sähköenergiaa 4 000 kWh lämpöenergiaa. Jos sama lämpöenergiamäärä haluttaisiin tuottaa sähköpatterilla, sähköä pitäisi käyttää samat 4 000 kWh.

Entä jos tiputetaan tehoa ja SCOP-arvoa molempia 1 pykälä, jolloin tehoksi jää 3 kW ja SCOP-arvoksi 4,3? Tällöin 1 000 h aikana lämpöenergiaa syntyy 3 000 kWh ja sen tuottamiseen on käytetty 697 kWh sähköenergiaa, eli lähes sama määrä kuin Premium+ käytti 4 000 kWh:n tuottamiseen.

Kiinnitä siis huomiota laitteen lämmitystehoon, jos haluat pumpun lämmityskyvyn riittävän myös kovimmilla pakkasilla. On nimittäin täysin eri asia saada 1 000 tunnin aikana 4 000 kWh:n edestä lämpöä verrattuna 3 000 kWh.

TOP-5 Suomen oloissa toimivat ilmalämpöpumppumme

1. Toshiba Premium+

2. Toshiba Polar

3. Toshiba Haori Design

4. Toshiba Aurora

5. Toshiba Shorai Edge

Pyydä täältä tarjous.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää