Ilmalämpöpumppujen hintavertailu

Ilmalämpöpumpun hankinta on monen asunnon omistajan harkinnassa muun muassa jatkuvasti kohoavan sähkön hinnan takia. Lämmityskuluissa halutaan säästää ja siinä ilmalämpöpumput ovat osoittautuneet tehokkaiksi ja toimiviksi ratkaisuiksi, jotka yleensä lunastavat säästölupaukset selvästi. Tästä syystä myös ilmalämpöpumppujen hintavertailu käy kuumana.

Kestävä ilmalämpöpumppu tuottaa säästöä pitkään

Markkinoilla on tänä päivänä monenkirjavia laitteita, joista osan toimivuus ja kestävyys Suomen vaativissa olosuhteissa on kyseenalaista. Alunperin lämpimiin maihin tarkoitetut laitteet on suunniteltu ensisijaisesti viilentämään asuintiloja, kun Suomessa suurin tarve kohdistuu lämmitykseen. Pohjolan kylmät olosuhteet asettavat omat haasteensa myös tekniikan kestävyydelle, mikä on tärkeää huomioida tulevia säästöjä arvioitaessa. Ostohetkellä edullinen laite harvoin vastaa asiakkaan odotuksiin. Pitkä käyttöikä yhdessä huippuluokan energiatehokkuuden kanssa takaa suurimmat säästöt. Siksi ilmalämpöpumppujen hintavertailua ei kannatta tehdä ainoastaan hintalapun perusteella, vaan elinkaarikustannusten perusteella.

Hintaero takaisin ensimmäisen talven lämmityskuluissa

Ilmalämpöpumpun hankintaan kannattaakin suhtautua pitkäaikaisena investointina, jossa hiukan enemmän sijoittamalla saavuttaa suuremmat säästöt ja saa runsaasti halvemmista laitteista puuttuvia erikoisominaisuuksia. Hankkimalla kerralla parhaan mahdollisen, kotiinsa sopivimman ja omat toiveensa täyttävän ilmalämpöpumpun säästää hinnan erotuksen yleensä takaisin jo ensimmäisen talven lämmityskustannuksissa.

Kokenut valmistaja tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen

Ilmalämpöpumppujen hintoja vertailtaessa kannattaa arvioida tekniikan ja käyttöominaisuuksien lisäksi myös valmistajia ja jälleenmyyjiä. Valmistajan pitkä kokemus ilmalämpöpumppujen valmistajana ja teknologian edelläkävijänä on selkeä lupaus korkeasta laadusta, joka näkyy selkeästi sekä energiansäästönä että parempana asumisen ja elämisen mukavuutena. Pitkä historia ja vahva markkina-asema varmistaa myös jatkuvan tuotekehityksen sekä huoltovarmuuden myös takuuajan jälkeen.

Luotettavat tuotetiedot vakuutena lupausten täyttymisestä

Suomalaiseen kotiin ilmalämpöpumppua hankittaessa on syytä tarkistaa myös energialuokitusten paikkansapitävyys. Monissa tapauksissa halvemman tuotteen houkuttelevuutta nostetaan sillä, että ilmalämpöpumpun energialuokka ja ympärivuotisesta hyötysuhteesta kertova SCOP-luku on ilmoitettu lämpimämmän ilmastovyöhykkeen mukaan. Tällöin on selvää, että laite ei tuota toivottuja säästöjä Suomen vaativissa olosuhteissa. Aina varminta on valita Suomessa suunniteltu ja VTT:n testaama ilmalämpöpumppu, jonka tehokkuudesta ja toimivuudesta on luotettavat näytöt kovillakin pakkasilla.

Ilmalämpöpumpun hintaan vaikuttaa myös asennus

Ilmalämpöpumpun hankintahintaa arvioitaessa varsinaisen pumpun hintaan on lisättävä myös asennuksen hinta. Ilmalämpöpumpun asennus on aina luvanvaraista työtä eli kuka tahansa ei saa pumppua asentaa. Ostamalla asennuspalvelun valitun ilmalämpöpumpun valtuutetulta jälleenmyyjältä voi olla varma ammattitaidolla tehdystä työstä ja toimivasta kokonaisuudesta, jota ei tarvitse jälkeenpäin korjailla tai säätää. Samalla saa selkeän opastuksen ilmalämpöpumpun käyttöön ja takuun myös asennustyölle. Valtuutetun asennusliikkeen työstä saa myös verotuksen kotitalousvähennyksen, joka vuonna 2020 on 40 % kotona tehdyn työn osuudesta ja maksimissaan 2 250 €.

Ilmalämpöpumppujen hintavertailua on siis hyvä tehdä monesta näkökulmasta. Pelkkä hintalappu hämää usein liikaa, jolloin parin sadan euron säästöt ostohetkellä kääntyvät tonnien tappioiksi käytön myötä.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää