Ilmalämpöpumpun käyttö

Ilmalämpöpumpun käyttö on yksinkertaista ja selkeää. Toiminnot ja säädöt valitaan kaukosäätimellä ja säännölliset huoltotyöt rajoittuvat ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimien puhdistukseen noin kerran kuukaudessa. Puhtaanapidolla pidetään yllä ilmalämpöpumpun paras mahdollinen hyötysuhde sekä varmistetaan huoneilman puhtaus ja raikkaus.

Suomen oloissa ilmalämpöpumppua kannattaa pitää lämmityskaudella aina lämmitystoiminnolla ja helteillä jäähdytystoiminnolla. Automatiikan käyttöä tulee välttää, koska talvella esimerkiksi takan tuottama lämpö saattaa aiheuttaa lämmitystoiminnnon vaihtumisen viilennykseen.

Ilmalämpöpumpun käyttö lämmitykseen

Suurimman energiansäästön saavuttamiseksi ilmalämpöpumppua kannattaa käyttää asunnon ensisijaisena ja ainoana lämmitysmuotona niin kauan kuin säät sallivat. Parhaalla hyötysuhteella ilmalämpöpumput toimivat lämmityskauden alussa ja lopussa, kun ulkoilma ei ole vielä kovin kylmä. Sammuttaa laitetta ei silti kannata kovillakaan pakkasilla, sillä uusimmat ilmalämpöpumput tuottavat edullista lämpöä vielä yli -30 asteen lukemilla.

Ilmalämpöpumpun lämpötila-asetuksen säädöissä on yleensä hyvä seurata ulkolämpötilaa. Lauhemmilla keleillä sopiva lämpötila-asetus on noin 20 astetta, kovemmilla pakkasilla lämpötilan voi asettaa jopa 25 asteeseen. Tälläkään lämpötila-asetuksella ei talon sisäilman lämpötila nouse yleensä niin korkealle, koska kovilla pakkasilla rakennuksen lämpöhäviöt kasvavat. Tällä asetuksella saadaan ilmalämpöpumpusta enemmän lämmitysenergiaa ja siirretään ilmalämpöpumpun tuottamaa lämpöä tehokkaammin koko asuntoon.

Mikäli käytössä on myös muita lämmitysmuotoja, kannattaa ilmalämpöpumpun tavoitelämpötila säätää ainakin pari astetta korkeammaksi kuin muilla lämmitysmuodoilla. Näin esimerkiksi enemmän energiaa vievät sähköpatterit kytkeytyvät päälle vain todella tarvittaessa. Mikäli ilmalämpöpumpussa on edistyksellinen takkatoiminto voi takan lämmön leviämistä edistää sisäyksikön puhaltimella, vaikka ulkoyksikön kompressori olisi pois päältä.

Ilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti myös esimerkiksi vapaa-ajan asunnon ylläpitolämmitykseen. Etäohjatun ilmalämpöpumpun avulla mökin lämpötilaa pystyy välillä laskemaan ja taas nostamaan ilman, että pitää käydä paikalla.

Tutustu lähimpään jälleenmyyjääsi.

Ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen

Monet käyttäjät välttelevät ilmalämpöpumpun käyttöä viilennykseen luullen viilennyksen aiheuttamaa energiankulutusta suureksi. Totuus kuitenkin on, että kovimmillakin helteillä viilennystoiminnon käyttö maksaa alle euron päivässä. Kesällä Suomen oloissa jäähdytys tapahtuu aina niin hyvällä hyötysuhteella, että energiankulutusta ei tarvitse miettiä.

Viilennyskäytössä riittää ilmalämpöpumpun viilennyslämpötilan säätö vain pari astetta ulkoilmaa kylmemmäksi. Sisäilma tuntuu heti viileämmältä ja raikkaammalta. Poistamalla samalla kosteutta huoneilmasta ilmalämpöpumppu helpottaa muutenkin tukalaa oloa. Kesähelteellä jo pieni suhteellisen kosteuden aleneminen vaikuttaa asumismukavuuteen enemmän kuin lämpötilan lasku.

Pienestä energiankulutuksesta huolimatta ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen on aiheellista vain todellisen tarpeen mukaan. Tyhjää asuntoa ei kannata viilentää, vaan pumpun voi huoletta sammuttaa kotoa poissa oltaessa. Ilmalämpöpumppu viilentää asunnon nopeasti mukavaksi, kun sen käynnistää uudelleen kotiin palattaessa.

Viilennyksen tarvetta voi vähentää ja viilennyksen vaikutusta tehostaa monin tavoin. Suoraa auringonpaistetta kannattaa estää sälekaihtimia, verhoja ja markiiseja käyttämällä. Ilmalämpöpumpun viilennystoimintoa käytettäessä on ikkunat, ovet ja muut luukut pidettävä suljettuina ilmalämpöpumpulla tuotetun viileän ilman karkaamisen estämiseksi.

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta! Saat tarjouksen muutamassa päivässä, etkä sitoudu mihinkään.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää