Suunnitteletko lämmitysjärjestelmän päivitystä? Hyödynnä valtion kädenojennukset

Pientalojen omistajille myönnetään 1.9.2020 alkaen avustusta öljylämmitysjärjestelmän vaihtamiseen kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustusta voidaan myöntää öljylämmitysjärjestelmän poistamisesta ja lämmitysmuodon muuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin. Kotitalousvähennys sen sijaan tarkoittaa helpotusta veroihin, kun teetät töitä kotona tai vapaa-ajan asunnolla. Näitä töitä voivat olla esimerkiksi asennustyöt ja remontit. Samaan tarkoitukseen ei voi saada sekä avustusta että kotitalousvähennystä, joten itselle paras taloudellinen hyöty löytyy niitä vertailemalla.

Helpotusta veroihin: Kotitalousvähennys jopa 4.500 euroa

Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat töitä kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi. Kyseessä voi olla esimerkiksi remontti tai asennustyö. Omavastuu on 100 euroa vuodessa. Teettäessäsi esimerkiksi töitä yrityksellä, jonka laskun loppusummassa töiden osuus on 5.875 euroa, olet oikeutettu kotitalousvähennyksen maksimimäärään 2.250 euroa.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Tämä tarkoittaa sitä, että voitte saada puolison kanssa vähennystä yhteensä jopa 4.500 euroa vuonna 2020 teetetyistä töistä. Jos yhden henkilön vähennyksen maksimimäärä ylittyy, mutta vain toinen puolisoista hakee vähennystä, niin Verohallinto vähentää ylimenevän osan automaattisesti toisen puolison verotuksessa. Myös avopuoliso voi saada vähennyksen. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.

Kotitalousvähennyksen ilmoittaminen on helppoa

Vähennyksen tiedot voi ilmoittaa joko verokortille tai veroilmoitukseen. Jos tiedot ilmoittaa verokortille, vähennyksestä saa edun heti.

Artikkeli ei ole tyhjentävä ohjeistus aiheesta. Tutustu Verohallinnon ohjeisiin.

Uusi avustus öljylämmityksen vaihtoon: Hyöty jopa 4.000 euroa

Uudella tuella halutaan kannustaa pientalojen omistajia vaihtamaan fossiilisesta öljystä kestävämpään lämmitykseen. Se on konkreettinen teko ilmaston puolesta, jolla vauhditetaan koko Suomen siirtymistä kohti hiilineutraalia kiertotaloutta.

Avustusta voidaan myöntää öljylämmitysjärjestelmän poistamisesta ja lämmitysmuodon muuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen ja vuoden 2022 lopulle saakka. Avustusta myönnetään 4.000 euroa, kun pientalossa siirrytään öljylämmityksestä muihin lämmitysmuotoihin, kuten maalämpö, ilma-vesilämpöpumppu, kaukolämpö, puupohjaiset lämmitysmuodot (esimerkiksi pellettilämmitys) sekä ilmalämpöpumppujen ja sähkölämmityksen yhdistelmä. Öljylämmitystä ei voi jättää osaksi lämmitysjärjestelmää, sillä avustus ei koske fossiilisia polttoaineita käyttäviä rakennuskohteita.

Näin avustusta haetaan

Avustusta voidaan myöntää ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien omakoti- ja paritalojen omistajille, ja sitä voivat hakea yksityishenkilöt sekä kuolinpesät. Avustusta haetaan ensisijaisesti sähköisessä Aluehallinnon asiointipalvelussa, josta löytyvät niin hakulomakkeet kuin ohjeetkin. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Artikkeli ei ole tyhjentävä ohjeistus aiheesta. Tutustu lisää Ympäristöhallinnon verkkopalvelun ohjeisiin.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen verkkosivuilta löydät mm. päivitettyä tietoa siitä, paljonko hakemuksia on saapunut ja käsitelty.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää