Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumput ovat ylivoimaisesti tehokkain viilennyslaite, jotka toimivat luotettavasti ja hiljaisesti myös kovimmilla helteillä. Laadukas ilmalämpöpumppu pitää sisätilat miellyttävän viileinä juuri halutussa lämpötilassa. Pumpun tuottama viileys jakaantuu tasaisesti sisätiloihin eikä viilennyksestä synny vedon tunnetta. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus viilennyksessä on hyvin vähäistä – alle euron vuorokaudessa, eli viilennys ei syö lämmityskauden aikana kertyneitä säästöjä.

Suosituin viilentävä ilmalämpöpumppumme: Toshiba Seiya

Toshiba Seiya on ilmastoinnin edelläkävijän ratkaisu kodin viilentämiseen lämpiminä kesäpäivinä. Seiyan avulla pidät kotisi miellyttävän viileänä kaikkein kovimmillakin helteillä kustannustehokkaasti ja asumisen mukavuutta lisäten.


Viilentävä ilmalämpöpumppu, Toshiba Seiya

  • Erinomainen hinta-laatusuhde
  • 7 teholuokkaa
  • Energialuokka A++
  • SEER jopa 6,3
  • SCOP jopa 4,0
  • Sisäyksikön äänitaso vain 19 dB (A), vertailuna tietokoneen hurina on 25–35 dB
  • Itsepuhdistuva

Lue lisää Toshiba Seiyasta täältä.

Ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen

Viilennyskäytössä riittää ilmalämpöpumpun viilennyslämpötilan säätö vain pari astetta ulkoilmaa kylmemmäksi. Sisäilma tuntuu heti viileämmältä ja raikkaammalta vaikka ulkona olisi lähemmäs kolmenkymmenen asteen helle. Poistamalla samalla kosteutta huoneilmasta ilmalämpöpumppu helpottaa muutenkin tukalaa oloa. Kesähelteellä jo pieni suhteellisen kosteuden aleneminen vaikuttaa asumismukavuuteen enemmän kuin lämpötilan lasku.

Viilennyskäytössä olennaista on laittaa ilmalämpöpumppu jäähdytystoiminnalle, ei automaatille. Automatiikkaa käytettäessä laite alkaa hetken kylmää puhallettuaan sekoittaa joukkoon lämmintä ilmaa, jolloin viilentävä vaikutus viivästyy ja tarvittavan energian kulutus kasvaa. Puhallinnopeutena kannattaa käyttää vähintään kakkostehoa. Automaattisesti säätyvää puhallinnopeutta ei tule käyttää lainkaan, sillä puhallusnopeuden laskusta ykköstehoon saattaa seurata sisäyksikön jäähtymisestä johtuvia ongelmia kondenssiveden kanssa.

Kun ilmalämpöpumppua käytetään jäähdytykseen, samaan aikaan ei kannata tuulettaa tai pitää sisällä läpivetoa. Tuuletus tuo lisää lämmintä ilmaa sisään pumpun jäähdytettäväksi ja lisää viilennyksen kustannuksia. Paremman suorituskyvyn ja puhtaamman huoneilman varmistamiseksi kannattaa muistaa myös sisäyksikön ilmansuodattimien puhdistus. Kun kesäaikaan siitepölyä on ilmassa runsaasti, kannattaa puhdistus tehdä tavalllista useammin.

Omakotitalojen ja mökkien lisäksi ilmalämpöpumppujen asentaminen kerrostaloasuntoihin on yleistynyt voimakkaasti viime vuosien aikana.  Yhä useampi harkitsee ilmalämpöpumpun hankintaa kerrostaloasuntonsa jäähdyttämiseen kuumina kesäpäivinä. Lue lisää ilmalämpöpumpun asentamisesta kerrostaloon.

Ilmalämpöpumppu keväälle ja kesälle

Kelit lämpiävät ja viilennyksen tarve nousee!

Keväällä ja kesällä ilmalämpöpumpun hankinnassa kannattaa olla ajoissa. Ilmojen lämpeneminen tapahtuu lähes huomaamatta ja pian huoneilmakin alkaa nousta. Hankkimalla pumpun keväälle ja kesälle se on valmiina odottelemassa talven lämmitystarpeita!

Pyydä tarjous, koska se on nopein ja vaivattomin keino laittaa ilmalämpöpumpun hankinta vireille.

Milloin ilmalämpöpumpulla kannattaa viilentää?

Jäähdytyslaitteen energiankulutukseen vaikuttaa oleellisesti käyttötapa. Kulutus kasvaa, jos laite on käytössä ympäri vuorokauden. Energiankulutus on vähäisempää, jos ilmalämpöpumppu pannaan päälle vain tiettyinä aikoina tarpeen mukaan. Suomessa normaalikesänä viilennykseen riittää tehokkaalla laitteella pari kolme tuntia illalla ennen nukkumaan menoa. Pitemmän hellejakson aikana ilmalämpöpumppua kannattaa käyttää viilennyksen 24 tuntia vuorokaudessa, jolloin lämpö ei pääse kertymään rakenteisiin ja ilmalämpöpumpun viilennysteho riittää paremmin sopivaan lämpötilaan.

Ilmalämpöpumppu on edullinen ratkaisu viilennykseen

Pienestä energiankulutuksesta huolimatta ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen on aiheellista vain todellisen tarpeen mukaan. Tyhjää asuntoa ei kannata viilentää, vaan pumpun voi huoletta sammuttaa kotoa poissa oltaessa. Ilmalämpöpumppu viilentää asunnon nopeasti mukavaksi, kun sen käynnistää uudelleen kotiin palattaessa. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus viilennyksessä on hyvin vähäistä – alle euron vuorokaudessa.

Viilennyksen tarvetta voi vähentää ja viilennyksen vaikutusta tehostaa monin tavoin. Suoraa auringonpaistetta kannattaa estää sälekaihtimia, verhoja ja markiiseja käyttämällä. Ilmalämpöpumpun viilennystoimintoa käytettäessä on ikkunat, ovet ja muut luukut pidettävä suljettuina ilmalämpöpumpulla tuotetun viileän ilman karkaamisen estämiseksi.

Oikean ilmalämpöpumpun valinta viilennyskäyttöön

Hankittaessa ilmalämpöpumppua viilennykseen on tärkeää mitoittaa laite oikein ja valita juuri kohteeseen sopiva laitteisto. Nyrkkisääntö jäähdytystehon tarpeesta on noin yksi kiloWatti parinkymmenen neliömetrin tilaa varten. Jäähdytystehon arvioinnissa on kuitenkin huomioitava myös talon kokonaislämpökuorma. Siihen vaikuttavat muun muassa ikkunoiden suunta ja pinta-ala, kattorakenne, sauna, kodinkoneet, valaistus ja asukkaiden lukumäärä. Ilmalämpöpumppujen asentaminen kerrostaloasuntoihin on yleistynyt voimakkaasti viime vuosien aikana ja yhä useampi harkitsee ilmalämpöpumppua viilentämään kotiaan kuumina kesäpäivinä.

Lue 5-kohdan ohjeet, kuinka hankit ilmalämpöpumpun kerrostaloon säännöt huomioiden.

Ilmalämpöpumpun jäähdytysteho

Jos ilmalämpöpumppua ollaan hankkimassa ensisijaisesti jäähdytyskäyttöön, löytyy Toshiba-ilmalämpöpumppujen valikoimasta edullinen ja tehokas ratkaisu tähänkin. Toshiba Mirai hyödyntää Toshiban ilmalämpöpumppuihin kehittämää inverter-teknologiaa, joka mahdollistaa järjestelmän jatkuvan tehon säätelyn. Laite säätää kompressorin kierrosnopeutta jäähdytystehon tarpeen mukaan ja inverter-teknologia pitää yllä haluttua lämpötilaa erittäin tarkasti.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää