Paras ilmalämpöpumppu

Mistä ominaisuuksista tunnistaa parhaan ilmalämpöpumpun?

Suomen kodeissa tuottaa lämpöä jo yli 700 000 ilmalämpöpumppua ja määrä kasvaa samassa tahdissa sähkön hinnan nousun kanssa. Lupaukset säästöistä houkuttelevat, mutta pitävätkö ne aina paikkansa? Entäpä ilmalämpöpumpun muut ominaisuudet? Parhaissa laitteissa energiatehokkuuteen yhdistyvät myös monipuoliset käytön helppoutta ja asumisen mukavuutta parantavat ominaisuudet. Seuraavaksi käymme läpi sitä, millainen on paras ilmalämpöpumppu, jonka voit hankkia.

Runsas tarjonta vaikeuttaa valintaa

Markkinoilla on tänä päivänä monenkirjavia laitteita, joista osan toimivuus ja kestävyys Suomen vaativissa olosuhteissa on kyseenalaista. Alunperin lämpimiin maihin tarkoitetut laitteet on suunniteltu ensisijaisesti viilentämään asuintiloja, kun Suomessa suurin tarve kohdistuu lämmitykseen. Siksi paras ilmalämpöpumppu on Suomessa täysin eri kuin vaikkapa Espanjassa. Pohjolan kylmät olosuhteet asettavat omat haasteensa myös tekniikan kestävyydelle, mikä on tärkeää huomioida tulevia säästöjä arvioitaessa. Kaikki Toshiban ilmalämpöpumput kenttätestataan Suomessa ennen kuin ne laitetaan myyntiin.

Paras ilmalämpöpumppu – Tärkeimmät ominaisuudet on helppo tarkistaa

Eri vaihtoehtoja vertaillessasi tarkista seuraavat asiat kunkin laitteen kohdalta. Jokainen niistä vaikuttaa siihen, miten paljon voit säästää sähköä valitsemallasi ilmalämpöpumpulla. Ostohetkellä edullinen laite harvoin vastaa asiakkaan odotuksiin pitkässä juoksussa.

Mikä on laitteen SCOP-arvo?

Mitä korkeampi SCOP-arvo, sitä suurempi säästö sähkölaskussa. Esimerkiksi Toshiba Premium -ilmalämpöpumpun SCOP-arvo on luokkansa korkein eli 5,3. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Toshiba-ilmalämpöpumppu tuottaa yhdellä kilowatilla ostettua sähköenergiaa 5,3 kilowattia ilmaista lämpöenergiaa. Muista katsoa, että SCOP-arvo on ilmoitettu pohjoiseurooppalaisten ilmasto-olosuhteiden mukaisesti. Toshiba-ilmalämpöpumpuissa on.

Mikä on laitteen energialuokka?

Tarkista energialuokka sekä lämmityksen että viilennyksen osalta. Ilmalämpöpumpun energialuokka ilmoitetaan SCOP-arvon mukaisesti. Toshiba-ilmalämpöpumppujen energialuokitus on molemmissa paras mahdollinen A+++. Korkein energialuokka kertoo myös ylivoimaisesta ympäristöystävällisyydestä, mitä korostaa Toshiba-ilmalämpöpumppujen uusi, CO2-päästöjä merkittävästi vähentävä R32-kylmäaine. Paras ilmalämpöpumppu tuottaa siis lämmön ja viilennyksen lisäksi sen mahdollisimman ympäristö- ja lompakkoystävällisesti!

Riittääkö lämmitysteho kovillakin pakkasilla?

Suuri lämmitysteho säästää sähköä silloinkin, kun sitä eniten kuluu. Toshiba-ilmalämpöpumput on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Suomen ja muiden Pohjoismaiden asiantuntijoiden kanssa. Siksi ne tuottavat tehokkaasti lämpöä jopa -30 asteen pakkasessa ja säilyttävät tehonsa koko pitkän käyttöiän ajan.

Onko ilmalämpöpumppu VTT:n testaama?

Luotettava, Suomessa tehty testaus varmistaa ilmalämpöpumpulle ilmoitettujen arvon paikkansapitävyyden. Toshiba-ilmalämpöpumppujen VTT-testeissä mitatut arvot ovat luokkansa kärkeä ja tekniset ratkaisut vakuuttavat myös laadusta, luotettavuudesta ja kestävyydestä. Muun muassa sulatustoimintoja on kehitetty kovimpiakin pakkasia silmällä pitäen ja lämmönvaihtimen erikoispinnoite pitää sen aina kuin uutena. Toshiba-ilmalämpöpumpuilla on myös Eurovent-sertifiointi, joka varmentaa niiden suoritusarvot eurooppalaisten ja kansainvälisten standardien mukaisiksi.

Onko laitteessa takkatoiminto?

Ilmalämpöpumpun takkatoiminnolla otat täyden hyödyn tulisijan tuottamasta lämmöstä. Toshiban ainutlaatuinen takkatoiminto jakaa tulisijan lämmön tasaisesti kotisi eri puolille. Takkatoiminnon aikana sisäyksikkö puhaltaa jatkuvasti haluamallasi nopeudella, vaikka ulkoyksikön kompressori olisi pois päältä. Toimintoa käytetään kätevästi ilmalämpöpumpun kaukosäätimellä.

Paras ilmalämpöpumppu määrittyy ominaisuuksien ja kestävyyden mukaan

Ilmalämpöpumpun hinta ei ole se hinta, millä ostat sen jälleenmyyjältäsi. Ilmalämpöpumpun hinta määräytyy sen perusteella millaisia säästöjä se tuo elinkaarensa aikana. Löydät varmasti rautakaupoista muutamia satasia Toshibaa edullisempia ilmalämpöpumppuja, se on varmaa. Mutta muutaman satasen säästö kostautuu usein siinä, että halpa pumppu ei tuo yhtä kovia säästöjä energialaskussa. Se ei myöskään toimi yleensä yhtä pitkää kuin laadukkaat ilmalämpöpumput. Jos siis haluat säästää energialaskussasi mahdollisimman paljon, niin valitse Toshiban ilmalämpöpumppu! Helpoiten se käy pyytämällä tarjouksen täältä tai ottamalla yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi.

Millaista teknologiaa parhaat ilmalämpöpumput käyttävät?

Markkinoilla on paljon ilmalämpöpumppuja, jotka eroavat toisistaan hintojen lisäksi myös teknologioidensa puolesta. Ilmalämpöpumppujen perusteknologian tunteminen auttaa sinua arvioimaan, kuinka paljon haluat panostaa energiatehokkuuteen, huoltovapauteen tai esimerkiksi tehokkuuteen ja pitkäikäisyyteen.

Toshiba kehitti vuonna 1981 inverter-teknologian, joka oli käänteentekevä innovaatio ilmalämpöpumpputeknologiassa. Sen ansiosta ilmalämpöpumppu pysyy päällä tasaisella nopeudella, joka lisää jokapäiväisen käytön mukavuutta. Huoneen lämpötila pysyy tasaisena ja laite itsessään on huomaamattoman hiljainen.

Ilmalämpöpumput, jossa tätä teknologiaa ei ole, pöhöttävät niin pitkään, että haluttu lämpötila on saavutettu. Sitten pumppu sammuu. Inverter-teknologia säästää siten lyhyessä juoksussa hermoja ja pitkässä juoksussa rahaa.

Sopiiko ilmalämpöpumppu juuri sinun kotiisi?

Monet elävät edelleen siinä käsityksessä, että ilmalämpöpumpun asentaminen esimerkiksi kerrostaloasuntoon on hyvin hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Näitä (vanhentuneita) käsityksiä on nyt syytä purkaa.

Kun huolehdit siitä, että ilmalämpöpumpun asennus täyttää taloyhtiön hallituksen asettamat reunaehdot, ei tekemääsi asennuspyyntöä evätä. Kun asiantuntija suorittaa asennustyön, sinun aikaasi itse prosessiin vaaditaan vain noin 30 minuutin verran. Lue lyhyt oppaamme asennusprosessista täällä.

On myös suositeltavaa valita sellainen ilmalämpöpumppu, joka ei toimiessaan resonoi seinärakenteisiin ja hermostuta naapureita. Kaikki Toshiban mallit sopivat kerrostalokäyttöön erinomaisesti eivätkä resonoi, kun ne asennetaan oikein Toshiban jälleenmyyjän asentajan toimesta.

Erityisen suosittu malli kerrostalossa asuvien keskuudessa on Toshiba Seiya sen hiljaisuuden ja energiatehokkuutensa ansiosta. Huomioi kuitenkin, että väärin asennettuna paraskin ilmalämpöpumppu voi resonoida seinärakenteissa. Asiantunteva asennustyö on siis ensisijaisen tärkeää.

Kuinka ilmalämpöpumppu sopii kodin designiin?

Sisustajia ilahduttavat kodin designiin ja värimaailmaan sopivat uusimmat ilmalämpöpumppumallit, jotka on helppo räätälöidä kodin sisustukseen sopivaksi.

Oppikirjaesimerkki täysin uudenlaisesta ja jokaisen kodin sisustukseen sopivasta ilmalämpöpumpusta on Toshiba Haori. Mallin nimi, haori, tulee japanin kielestä. Se tarkoittaa pitkähihaista vaatetta, joka puetaan klassisen upeiden kimonovaatteiden päälle.

Perinteisestä japanilaisesta estetiikasta on lainattu vaikutteita myös arkiselta tuntuvaan ilmalämpöpumppuun. Toshiba Haorin etupaneelia peittää haori-takin tavoin kangas, jonka voit valita oman makusi ja mieltymyksesi mukaan. Uusien kangaspäällysteiden teettäminen on vaivatonta. Voit teettää esimerkiksi nojatuolisi tai sohvasi päällyskankaaseen sointuvan päällisen, joka tekee ilmalämpöpumpusta silmää miellyttävän väritehosteen.

Toisaalta voit myös häivyttää sen taustaan teettämällä seinän kanssa samanvärisen päällisen. Vain mielikuvituksesi on rajana… Tutustu tyylikkääseen, uuden aikakauden Toshiba Haoriin täältä.

Mikä on sinulle kustannustehokkain ratkaisu?

Olemme puhuneet tällä sivulla jo tärkeistä SCOP-arvoista, käyttötehosta ja siitä, että Toshiban ilmalämpöpumput ovat käytännön testauksen kautta todettu Suomen oloihin sopivaksi. Kuinka nämä pisteet sitten tulisi yhdistellä ja kuinka tiedät, mikä on lopulta paras ilmalämpöpumppu juuri sinulle?

Kun olet selvittänyt, mikä on teholtaan asuntoosi sopivin ilmalämpöpumppu, perehdy sen takaisinmaksuaikaan. Hankkimalla laadukkaan, mutta hankintahinnaltaan hieman arvokkaamman ilmalämpöpumpun voit saavuttaa vuosittain 900 € säästöjä hinnaltaan 1 000 € edullisempaan ilmalämpöpumppuun verrattuna. Laadukkaampien mallien matalien käyttökustannuksien ja pidemmän käyttöiän ansiosta se tuottaa siis säästöjä jo ensimmäisen käyttövuoden jälkeen.

Kun yhtälöön lasketaan mukaan käyttötehokkuus keleistä huolimatta, hiljaisuus ja design, niin sopiva vaihtoehto alkaa hahmottua. Kurkkaa lisäksi täältä tuhti ostajan oppaamme ajatustyösi tueksi.

Kuinka ilmalämpöpumppu pidetään puhtaana?

Ilmalämpöpumpun suodattimiin tarttuu kaikenlaista likaa ja pölyä, jota huoneilmassa tyypillisesti löydetään ja jota saattaa pöytätasoilta ja hyllyiltä tempautua ilmaan. Jos puhdistukseen ei kiinnitä minkäänlaista huomiota, tyypillisessä tilanteessa huoneen ilma alkaa tuntua tunkkaiselta ja ilmalämpöpumpun teho tuntuu hiipuvan, vaikka siihen laittaisi lisää tehoa.

Toshiban ilmalämpöpumppujen suodattimet on helppo imuroida noin kuukauden välein tämän estämiseksi. Sen lisäksi niissä on ainutlaatuinen pinnoite, jonka ansiosta pumppu pystyy pitämään itsensä puhtaana. Automaattipuhdistuksen jälkeen se myös kuivaa itsensä automaattisesti. Huoneilma pysyy siis pitkään raikkaana ja terveellisenä pienillä rutiinipuhdistuksilla!

Kuinka hiljaisia ilmalämpöpumput ovat?

On selvää, ettei kunnollista lepoa voi saada, jos samassa huoneessa pöhisee meluisa ilmastointilaite. Vaikka moni väittää tottuvansa ajan mittaan taustameluun, tutkimukset osoittavat sen silti heikentävän unen laatua.

Mikäli sinua häiritsevät yöllä pienetkin äänet, esimerkiksi pakastimen kompressorin murina tai patterin naksahtelu, kannattaa laitteen hiljaisuus pitää mielessä ratkaisua harkitessasi.

Jos ilmalämpöpumpun moottori sammuu ja lähtee uudelleen päälle tuon tuosta, syntyy siitä lähes jatkuvaa ääntä. Sen vaikutusta käyttökokemukseen tulee harvoin pohdittua ennen ostosta, mutta tulee käytössä eteen joka päivä.

Toshiban ilmalämpöpumppujen käytön miellyttävyys johtuu kahdesta eri syystä: huoneilma säätyy halutulle tasolle ulkoilman lämpötilasta huolimatta ja ilman häiritsevää melua. Toshiban ilmalämpöpumppujen keskimääräinen melutaso on n. 39 db(A). Se on suurin piirtein samaa luokkaa kuin hiljaisen kirjaston äänimaisema.

Toshiba Polar -ilmalämpöpumpun hiljainen toiminta pudottaa desibelit jo noin 19 db(A) luokkaan, joka lähestyy desibelitaulukon mukaan ihmiskorvalle havaitsematonta tasoa. Hiljaisuuden taustalla on inverter-teknologia, joka on ollut Toshiban ilmalämpöpumppujen keskeisiä teknologioita yli 30 vuoden ajan.

Etäohjauksesta pientä arjen luksusta

Kuvittele tilanne: olet palaamassa noin viikon mittaiselta talvilomareissulta kun muistat, että matkan aikana kiristynyt pakkanen on takuulla ehtinyt viilentää asuntosi. Tällaisessa tilanteessa on mukavaa laittaa ilmalämpöpumppu päälle älypuhelimen sovelluksesta jo kotimatkalla. Perillä sinua odottaa miellyttävän lämmin koti.

Olet myös saattanut havahtua muistelemaan, että onko mökin ilmalämpöpumppu jäänyt päälle – jo kotiin saavuttuasi. Etäohjaus pelastaa päivän, sillä voit nopeasti tarkistaa tilanteen ja laittaa sen pois päältä, jos se unohtui lähtökiireessä tehdä.

Ilmalämpöpumpun etäohjaus tuo arkeen monenlaista mukavuutta. Toshiban uusimmissa malleissa oleva se toimii esimerkiksi kodin tai toimiston langattomassa verkossa, tai SMS-viesteillä. Lue lisää päivän pelastavasta etäohjauksesta täältä.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää