Paras ilmalämpöpumppu

Mistä ominaisuuksista tunnistaa parhaan ilmalämpöpumpun?

Suomen kodeissa tuottaa lämpöä jo yli 700 000 ilmalämpöpumppua ja määrä kasvaa samassa tahdissa sähkön hinnan nousun kanssa. Lupaukset säästöistä houkuttelevat, mutta pitävätkö ne aina paikkansa? Entäpä ilmalämpöpumpun muut ominaisuudet? Parhaissa laitteissa energiatehokkuuteen yhdistyvät myös monipuoliset käytön helppoutta ja asumisen mukavuutta parantavat ominaisuudet. Seuraavaksi käymme läpi sitä, millainen on paras ilmalämpöpumppu, jonka voit hankkia.

Runsas tarjonta vaikeuttaa valintaa

Markkinoilla on tänä päivänä monenkirjavia laitteita, joista osan toimivuus ja kestävyys Suomen vaativissa olosuhteissa on kyseenalaista. Alunperin lämpimiin maihin tarkoitetut laitteet on suunniteltu ensisijaisesti viilentämään asuintiloja, kun Suomessa suurin tarve kohdistuu lämmitykseen. Siksi paras ilmalämpöpumppu on Suomessa täysin eri kuin vaikkapa Espanjassa. Pohjolan kylmät olosuhteet asettavat omat haasteensa myös tekniikan kestävyydelle, mikä on tärkeää huomioida tulevia säästöjä arvioitaessa. Kaikki Toshiban ilmalämpöpumput kenttätestataan Suomessa ennen kuin ne laitetaan myyntiin.

Paras ilmalämpöpumppu – Tärkeimmät ominaisuudet on helppo tarkistaa

Eri vaihtoehtoja vertaillessasi tarkista seuraavat asiat kunkin laitteen kohdalta. Jokainen niistä vaikuttaa siihen, miten paljon voit säästää sähköä valitsemallasi ilmalämpöpumpulla. Ostohetkellä edullinen laite harvoin vastaa asiakkaan odotuksiin pitkässä juoksussa.

Mikä on laitteen SCOP-arvo?

Mitä korkeampi SCOP-arvo, sitä suurempi säästö sähkölaskussa. Esimerkiksi Toshiba Premium -ilmalämpöpumpun SCOP-arvo on luokkansa korkein eli 5,3. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Toshiba-ilmalämpöpumppu tuottaa yhdellä kilowatilla ostettua sähköenergiaa 5,3 kilowattia ilmaista lämpöenergiaa. Muista katsoa, että SCOP-arvo on ilmoitettu pohjoiseurooppalaisten ilmasto-olosuhteiden mukaisesti. Toshiba-ilmalämpöpumpuissa on.

Mikä on laitteen energialuokka?

Tarkista energialuokka sekä lämmityksen että viilennyksen osalta. Ilmalämpöpumpun energialuokka ilmoitetaan SCOP-arvon mukaisesti. Toshiba-ilmalämpöpumppujen energialuokitus on molemmissa paras mahdollinen A+++. Korkein energialuokka kertoo myös ylivoimaisesta ympäristöystävällisyydestä, mitä korostaa Toshiba-ilmalämpöpumppujen uusi, CO2-päästöjä merkittävästi vähentävä R32-kylmäaine. Paras ilmalämpöpumppu tuottaa siis lämmön ja viilennyksen lisäksi sen mahdollisimman ympäristö- ja lompakkoystävällisesti!

Riittääkö lämmitysteho kovillakin pakkasilla?

Suuri lämmitysteho säästää sähköä silloinkin, kun sitä eniten kuluu. Toshiba-ilmalämpöpumput on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Suomen ja muiden Pohjoismaiden asiantuntijoiden kanssa. Siksi ne tuottavat tehokkaasti lämpöä jopa -30 asteen pakkasessa ja säilyttävät tehonsa koko pitkän käyttöiän ajan.

Onko ilmalämpöpumppu VTT:n testaama?

Luotettava, Suomessa tehty testaus varmistaa ilmalämpöpumpulle ilmoitettujen arvon paikkansapitävyyden. Toshiba-ilmalämpöpumppujen VTT-testeissä mitatut arvot ovat luokkansa kärkeä ja tekniset ratkaisut vakuuttavat myös laadusta, luotettavuudesta ja kestävyydestä. Muun muassa sulatustoimintoja on kehitetty kovimpiakin pakkasia silmällä pitäen ja lämmönvaihtimen erikoispinnoite pitää sen aina kuin uutena. Toshiba-ilmalämpöpumpuilla on myös Eurovent-sertifiointi, joka varmentaa niiden suoritusarvot eurooppalaisten ja kansainvälisten standardien mukaisiksi.

Onko laitteessa takkatoiminto?

Ilmalämpöpumpun takkatoiminnolla otat täyden hyödyn tulisijan tuottamasta lämmöstä. Toshiban ainutlaatuinen takkatoiminto jakaa tulisijan lämmön tasaisesti kotisi eri puolille. Takkatoiminnon aikana sisäyksikkö puhaltaa jatkuvasti haluamallasi nopeudella, vaikka ulkoyksikön kompressori olisi pois päältä. Toimintoa käytetään kätevästi ilmalämpöpumpun kaukosäätimellä.

Paras ilmalämpöpumppu määrittyy ominaisuuksien ja kestävyyden mukaan

Ilmalämpöpumpun hinta ei ole se hinta, millä ostat sen jälleenmyyjältäsi. Ilmalämpöpumpun hinta määräytyy sen perusteella millaisia säästöjä se tuo elinkaarensa aikana. Löydät varmasti rautakaupoista muutamia satasia Toshibaa edullisempia ilmalämpöpumppuja, se on varmaa. Mutta muutaman satasen säästö kostautuu usein siinä, että halpa pumppu ei tuo yhtä kovia säästöjä energialaskussa. Se ei myöskään toimi yleensä yhtä pitkää kuin laadukas ilmalämpöpumppu. Jos siis haluat säästää energialaskussasi mahdollisimman paljon, niin valitse Toshiban ilmalämpöpumppu! Helpoiten se käy pyytämällä tarjouksen täältä tai ottamalla yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi.

Pyydä tarjous

Miten valita juuri omaan käyttötarpeisiin sopiva ilmalämpöpumppu? Anna asiantuntijoidemme auttaa ilmalämpöpumpun valinnassa.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

12 kk korotonta maksuaikaa

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää