Paras ilmalämpöpumppu.

Mistä ominaisuuksista tunnistaa parhaan ilmalämpöpumpun?

Suomen kodeissa tuottaa lämpöä jo yli 700 000 ilmalämpöpumppua ja määrä kasvaa samassa tahdissa sähkön hinnan nousun kanssa. Lupaukset säästöistä houkuttelevat, mutta pitävätkö ne aina paikkansa? Entäpä ilmalämpöpumpun muut ominaisuudet? Parhaissa laitteissa energiatehokkuuteen yhdistyvät myös monipuoliset käytön helppoutta ja asumisen mukavuutta parantavat ominaisuudet.

Runsas tarjonta vaikeuttaa valintaa

Markkinoilla on tänä päivänä monenkirjavia laitteita, joista osan toimivuus ja kestävyys Suomen vaativissa olosuhteissa on kyseenalaista. Alunperin lämpimiin maihin tarkoitetut laitteet on suunniteltu ensisijaisesti viilentämään asuintiloja, kun Suomessa suurin tarve kohdistuu lämmitykseen. Pohjolan kylmät olosuhteet asettavat omat haasteensa myös tekniikan kestävyydelle, mikä on tärkeää huomioida tulevia säästöjä arvioitaessa.

Tärkeimmät ominaisuudet on helppo tarkistaa

Eri vaihtoehtoja vertaillessasi tarkista seuraavat asiat kunkin laitteen kohdalta. Jokainen niistä vaikuttaa siihen, miten paljon voit säästää sähköä valitsemallasi ilmalämpöpumpulla. Ostohetkellä edullinen laite harvoin vastaa asiakkaan odotuksiin pitkässä juoksussa.

Mikä on laitteen SCOP-arvo?

Mitä korkeampi SCOP-arvo, sitä suurempi säästö sähkölaskussa. Esimerkiksi Toshiba Premium -ilmalämpöpumpun SCOP-arvo on luokkansa korkein eli 5,3. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Toshiba-ilmalämpöpumppu tuottaa yhdellä kilowatilla ostettua sähköenergiaa 5,3 kilowattia ilmaista lämpöenergiaa. Muista katsoa, että SCOP-arvo on ilmoitettu pohjoiseurooppalaisten ilmasto-olosuhteiden mukaisesti. Toshiba-ilmalämpöpumpuissa on.

Mikä on laitteen energialuokka?

Tarkista energialuokka sekä lämmityksen että viilennyksen osalta. Ilmalämpöpumpun energialuokka ilmoitetaan SCOP-arvon mukaisesti. Toshiba-ilmalämpöpumppujen energialuokitus on molemmissa paras mahdollinen A+++. Korkein energialuokka kertoo myös ylivoimaisesta ympäristöystävällisyydestä, mitä korostaa Toshiba-ilmalämpöpumppujen uusi, CO2-päästöjä merkittävästi vähentävä R32-kylmäaine.

Riittääkö lämmitysteho kovillakin pakkasilla?

Suuri lämmitysteho säästää sähköä silloinkin, kun sitä eniten kuluu. Toshiba-ilmalämpöpumput on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Suomen ja muiden Pohjoismaiden asiantuntijoiden kanssa. Siksi ne tuottavat tehokkaasti lämpöä jopa -30 asteen pakkasessa ja säilyttävät tehonsa koko pitkän käyttöiän ajan.

Onko ilmalämpöpumppu VTT:n testaama?

Luotettava, Suomessa tehty testaus varmistaa ilmalämpöpumpulle ilmoitettujen arvon paikkansapitävyyden. Toshiba-ilmalämpöpumppujen VTT-testeissä mitatut arvot ovat luokkansa kärkeä ja tekniset ratkaisut vakuuttavat myös laadusta, luotettavuudesta ja kestävyydestä. Muun muassa sulatustoimintoja on kehitetty kovimpiakin pakkasia silmällä pitäen ja lämmönvaihtimen erikoispinnoite pitää sen aina kuin uutena. Toshiba-ilmalämpöpumpuilla on myös Eurovent-sertifiointi, joka varmentaa niiden suoritusarvot eurooppalaisten ja kansainvälisten standardien mukaisiksi.

Onko laitteessa takkatoiminto?

Ilmalämpöpumpun takkatoiminnolla otat täyden hyödyn tulisijan tuottamasta lämmöstä. Toshiban ainutlaatuinen takkatoiminto jakaa tulisijan lämmön tasaisesti kotisi eri puolille. Takkatoiminnon aikana sisäyksikkö puhaltaa jatkuvasti haluamallasi nopeudella, vaikka ulkoyksikön kompressori olisi pois päältä. Toimintoa käytetään kätevästi ilmalämpöpumpun kaukosäätimellä.

Pyydä tarjous

Miten valita juuri omaan käyttötarpeisiin sopiva ilmalämpöpumppu? Anna asiantuntijoidemme auttaa ilmalämpöpumpun valinnassa.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä