Jäähdytyslaitteet

Suomeenkin osuneet kuumat kesät saavat ennusteiden mukaan jatkoa myös tulevaisuudessa. Lämpimien hellejaksojen yleistyminen on lisännyt tarvetta ja kiinnostusta kiinnostusta asuntojen, toimistojen ja työtilojen jäähdyttämiseen. Erilaisia jäähdytyslaitteita onkin tullut markkinoille runsaasti, mutta mikä jäähdytyslaite on pitkällä tähtäimellä viisain ja kustannustehokkain valinta? Erilaiset tuulettimet eivät oikeasti jäähdytä ilmaa, vaan pelkästään pyörittävät sitä ja siirrettävät ilmastointilaitteet ovat useimmiten hyvin äänekkäitä, minkä lisäksi niiden ongelmana on kondenssiveden poisto.

Jäähdytyslaitteeksi paras valinta on Toshiba-ilmalämpöpumppu

Mukavimmin ja tehokkaimmin asuin- ja työtilojen jäähdytys onnistuu ilmalämpöpumpulla. Jäähdytettävä tilan koon ja ominaisuuksien mukaan mitoitettu Toshiba-ilmalämpöpumppu jäähdyttää huonetilat nopesti ja äänettömästi tehden asumisesta ja työskentelystä miellyttävämpää kuumimpinakin kesäpäivinä. Käytännössä kaikki Toshiba-ilmalämpöpumput sopivat jäähdytyskäyttöön, koska ilmalämpöpumppu on alunperin suunniteltu jäähdyttämiseen. Erityisesti jäähdytyskäyttöön suunniteltu ilmalämpöpumppu pitää huonetilat mukavan viileinä ja huoneilman raikkaana olipa ulkolämpötila mikä tahansa. Kotikäytössä jäähdytyslaite parantaa elämisen laatua ja helpottaa nukkumista kuumina kesäöinä. Toimistoissa ja muilla työpaikoilla puolestaan lämpötila pysyy kurissa lämpöä tuottavista koneista huolimatta, mikä lisää työssä viihtyvyyttä ja pitää työtehoa yllä läpi vuoden. Kaiken tämän Toshiba-ilmalämpöpumppu tekee alle eurolla päivässä, minkä takia sitä kannattaakin käyttää jäähdyttämiseen aina lämpömittarin noustessa hellelukemiin.

Ilmalämpöpumppu jäähdyttää tehokkaasti ja nopeasti

Jäähdytyslaitteena käytettävän Toshiba-ilmalämpöpumpun tehokkuus perustuu huoneilman kierrättämiseen ulko- ja sisäyksikön välillä. Sen ansiosta ilmalämpöpumppu jäähdyttää sisäilmaa huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin kuin vaikkapa samantehoinen siirrettävää jäähdytyslaite. Toshiba-ilmalämpöpumppu erottuu edukseen myös hiljaisuudessa. Oleskelu, nukkuminen tai työskentely ei häiriinny jäähdytyksen tuottaman äänen takia, kun ääntä aiheuttava kompressoriyksikkö on asunnon ulkopuolella ja sisäyksikön puhaltimenkin ääni on hyvin hiljainen. Siirrettävistä jäähdytyslaitteista poiketen Toshiba-ilmalämpöpumpun käyttäjän ei tarvitse huolehtia edes kondenssivesistä, jotka johdetaan ulkoyksiköstä hallitusti eteenpäin.

Jäähdytyslaite on mitoitettava kohteen mukaan

Jäähdytyslaitteena käytettävän ilmalämpöpumpun mitoitus kohteen mukaan on tärkeää, kun tavoitteena on toteuttaa jäähdytys mahdollisimman energia- ja kustannustehokkaasti. Nyrkkisääntö jäähdytystehon tarpeesta on noin yksi kilowatti parinkymmenen neliömetrin tilaa varten. Jäähdytystehon tarvetta arvioitaessa on kuitenkin huomioitava myös talon kokonaislämpökuorma. Esimerkiksi suuret ikkunapinnat auringon puolella nostavat jäähdytystehon tarvetta olennaisesti normaalikokoisilla ikkunoilla varustettuun kohteeseen verrattuna. Työskentelytiloissa vaikutusta on myös henkilöstön sekä lämpöä tuottavien koneiden ja laitteiden määrällä. Jäähdytyslaite tulee siis mitoittaa tarkasti kohteen mukaan.

Toshiba Seiya on jäähdytykseen suositeltu ilmalämpöpumppu

Kun ilmalämpöpumppua ollaan hankkimassa ensisijaisesti jäähdytyslaitteeksi, löytyy Toshiba-ilmalämpöpumppujen valikoimasta edullinen ja tehokas ratkaisu tähänkin.
Toshiba Seiya ilmalämpöpumppu on järkevä valinta kerrostalo- tai rivitaloasunnon viilennykseen. A+ energialuokkaan kuuluvan jäähdytyslaitteen avulla on helppoa ja edullista pitää sisätilat miellyttävän viileinä juuri halutussa lämpötilassa. Pumpun tuottama viileys jakaantuu tasaisesti sisätiloihin eikä viilennyksestä synny vedon tunnetta. Pienen energiankulutuksen ansiosta jäähdytyslaitetta voi käyttää aina viilennystä tarvittaessa sähkölaskun suuruudesta huolehtimatta.

Jäähdytyslaite viilentää ja poistaa kosteuden huoneilmasta

Jäähdytyskäytössä taloudellisinta ja terveellisintä on Tosiba Seiya -ilmalämpöpumpun lämpötilan säätö vain pari astetta ulkoilmaa viileämmäksi. Sisäilma tuntuu heti viileämmältä ja raikkaammalta vaikka ulkona olisi lähemmäs kolmenkymmenen asteen helle. Parin asteen jäähdytys säästää energiaa ja ehkäisee liian kylmän ilman aiheuttamat haitat terveydelle. Poistamalla samalla kosteutta huoneilmasta oikeanlainen jäähdytyslaite helpottaa muutenkin tukalaa oloa. Suhteellisen kosteuden pienikin lasku vaikuttaa asumismukavuuteen ja työtehoon enemmän kuin pelkkä lämpötilan lasku. Toshiban ilmalämpöpumppuihin kehittämä inverter-teknologia mahdollistaa järjestelmän jatkuvan tehon säätelyn, minkä ansiosta jäähdytyslaite pitää yllä haluttua lämpötilaa erittäin tarkasti.

Ilmalämpöpumppu ehkäisee myös sisäilmaongelmia

Selkeän skandinaaviseen tyyliin muotoiltu Toshiba Seiya -jäähdytyslaite sisältää ainutlaatuisen itsepuhdistustoiminnon. Automaattinen toiminto ehkäiseen kosteuden ja homeen muodostumisen lämmönvaihtimen lamelleille ja takaa osaltaan huoneilman raikkauden ja puhtauden. Kosteuden poistamiseksi lamellit on varustettu kondenssiveden poistumista tehostavalla erityispinnoitteella ja sisäyksikön puhallin jatkaa toimintaansa vielä ulkoyksikön sammuttamisen jälkeenkin kuivaten lopunkin kosteuden. Tämä takaa Toshiba Seiya -ilmalämpöpumpun pitkäikäisen suorituskyvyn ja viileänraikkaan ilmantuoton jatkuvuuden vuodesta toiseen.

Järkevä jäähdytyslaite minimoi energiankulutuksen

Jäähdytyslaitteen oikealla käytöllä on suuri vaikutus laitteen energiankulutukseen. Normaalikesinä Suomessa kodin jäähdytykseen riittää vain muutaman tunnin viilennys iltaisin ennen nukkumaan menoa. Ympäri vuorokauden ilmalämpöpumppua kannattaa käyttää vain pitkien hellejaksojen aikana, jolloin lämpö ei pääse kertymään kodin rakenteisiin ja ilmalämpöpumpun jäähdytysteho riittää paremmin saavuttamaan halutun lämpötilan. Viilennyslaitetta ei kannata jättää päälle tyhjään asuntoon, vaan pumpun voi huoletta sammuttaa kotoa poissa oltaessa turhan sähkönkulutuksen välttämiseksi. Jäähdytyslaitteen voi käynnistää uudelleen kotiin palattaessa, jolloin se viilentää asunnon nopeasti mukavan viileäksi ja raikkaan oloiseksi. Energian säästämiseksi jäähdytyksen tarvetta voi lisäksi vähentää ja viilennyksen vaikutusta tehostaa monin tavoin. Esimerkiksi suoralta auringonpaisteelta kannattaa suojautua sälekaihtimia, verhoja ja markiiseja käyttämällä. Ilmalämpöpumpun jäähdytystoimintoa käytettäessä on tärkeää pitää myös ikkunat, ovet ja muut luukut suljettuina, jolloin Jäähdytyslaitteen viileentämä ilma ei karkaa ulkoilmaan.

Parhaat jäähdytyslaitteet sopivat myös lämmitykseen

Toshiban monipuolinen lämpöpumppuvalikoima kattaa runsaasti myös muita ratkaisuja, joilla voidaan hoitaa energiataloudellisesti samalla kerralla sekä kodin jäähdytys että lämmitys. Luokkansa huippua edustavien Toshiba Premium- ja Toshiba Optimum -ilmalämpöpumppujen lisäksi varteenotettavia vaihtoehtoja ovat Toshiba Ilves- ja Toshiba Estia ilma-vesilämpöpumput. Edistyksellisen Toshiba-teknologian ansiosta Toshiba-jäähdytyslaitteet pitävät kodin, vapaa-ajan asunnon ja muiden tilojen lämpötilan tasaisen miellyttävänä ympäri vuoden ulkoilman lämpötilasta riippumatta. Samalla ne leikkaavat merkittävästi vuotuisia asuinkustannuksia sekä lämmityksen että jäähdytyksen osalta. Oikein mitoitettuna, asennettuna ja käytettynä Toshiba-lämpöpumpuilla voidaan jopa enemmän kuin puolittaa kodin tai yrityskiinteistön sähkölasku.

Jäähdytyslaitteen asennus on ammattilaisen työtä

Niin jäähdytykseen kuin lämmitykseen tarkoitettu Toshiba-ilmalämpöpumppu voidaan asentaa lähes millaiseen kiinteistöön tahansa. Omakotitaloon ilmalämpöpumpun asennus ei edellytä viranomaislupia, mutta taloyhtiöissä saattaa olla rajoitteita laitteen asennukselle tai sijoituspaikalle. Ilmalämpöpumpun ja kylmäainetta sisältävän jäähdytyslaitteen saa asentaa ainoastaan Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKESin sertifioima kylmäainepätevyyden omaava ammattilainen. Oikein ja huolella tehty jäähdytyslaitteen asennus varmistaa, että laite toimii luotettavasti, täyttää sille asetetut odotukset ja kestää pitkään Suomen vaativissa sääolosuhteissa.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää