Viilennyslaitteet

Viime kesän helteet ja ennusteet ilmaston lämpenemisestä ovat lisänneet kiinnostusta kotien, huoneistojen, toimistojen ja työtilojen viilentämiseen. Erilaisia viilennyslaitteita on markkinoilla runsaasti pöytätuulettimista siirrettäviin ilmastointilaitteisiin, mutta mukavimmin ja tehokkaimmin viilennys onnistuu ilmalämpöpumpulla. Oikein asennettu ja mitoitettu Toshiba-ilmalämpöpumppu viilentää tehokkaasti ja äänettömästi lisäten asumis- tai työskentelymukavuutta merkittävästi.

Viilennyslaitteena ilmalämpöpumppu on yliveto

Käytännössä kaikki Toshiba-ilmalämpöpumput sopivat viilennyskäyttöön, koska ilmalämpöpumppu on alunperin suunniteltu jäähdyttämiseen. Laadukas ilmalämpöpumppu viilennyslaite pitää sisätilat miellyttävän viileinä juuri halutussa lämpötilassa. Kotona asuinmukavuus kohenee ja yöunet paranevat kuumina kesäöinä ja työpaikoilla lämpötila pysyy kurissa lämpöä tuottavista koneista huolimatta. Kun Toshiba-ilmalämpöpumpun sähkönkulutuskin viilennyksessä on hyvin vähäistä – alle euron vuorokaudessa, kannattaa sitä käyttää viilentämiseen aina lämpömittarin noustessa hellelukemiin. Viilennyslaite tuo elämääsi edullista mukavuuta.

Ilmalämpöpumppu viilentää tehokkaasti ja nopeasti vertaillessa siirrettävään jäähdyttimeen

Viilennyslaitteena käytettävä Toshiba-ilmalämpöpumppu kierrättää ja viilentää olemassaolevaa sisäilmaa. Sen ansiosta Toshiban viilennin pystyy jäähdyttämään sisäilmaa huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin, jos ottaa vertailuun esimerkiksi samantehoisen perinteisen siirrettävän jäähdyttimen. Vertaillessa ilmalämpöpumppu viilennyslaitteena erottuu edukseen myös hiljaisuudessa. Oleskelua ja unta häiritsevät äänet on minimoitu, kun ääntä aiheuttava kompressoriyksikkö on asunnon ulkopuolella ja sisäyksikön puhallus vaimeaa. Irrallisista viilentimistä poiketen Toshiba-ilmalämpöpumpun käyttäjän ei tarvitse huolehtia edes kondessivesistä, jotka johdetaan ulkoyksiköstä hallitusti eteenpäin.

Viilennyslaitteen oikea mitoitus takaa toimivuuden

Hankittaessa Tosiba-ilmalämpöpumppua viilennykseen on tärkeää mitoittaa laite oikein ja valita juuri kohteeseen sopiva viilennyslaite. Nyrkkisääntö jäähdytystehon tarpeesta on noin yksi kilowatti parinkymmenen neliömetrin tilaa varten. Jäähdytystehon arvioinnissa on kuitenkin huomioitava myös talon kokonaislämpökuorma. Siihen vaikuttavat muun muassa ikkunoiden suunta ja pinta-ala, kattorakenne, sauna, kodinkoneet, valaistus ja asukkaiden lukumäärä.

Toshiba Seiya on viilennykseen suositeltu ilmalämpöpumppu

Jos ilmalämpöpumppua ollaan hankkimassa ensisijaisesti viilennyslaitteeksi, löytyy Toshiba-ilmalämpöpumppu valikoimasta edullinen ja tehokas ratkaisu tähänkin.
Toshiba Seiya viilennyslaite on järkevä valinta kerrostaloon tai rivitaloasunnon viilennykseen. A+ energialuokkaan kuuluvan Seiyan avulla on helppoa ja edullista pitää sisätilat miellyttävän viileinä juuri halutussa lämpötilassa. Pumpun tuottama viileys jakaantuu tasaisesti sisätiloihin eikä viilennin synnytä vedon tunnetta.

Tosiba Seiya viilentää ja poistaa kosteutta tehokkaasti

Viilennyskäytössä riittää Toshiba Seiya -ilmalämpöpumpun lämpötilan säätö vain pari astetta ulkoilmaa viileämmäksi. Sisäilma tuntuu heti viileämmältä ja raikkaammalta vaikka ulkona olisi lähemmäs kolmenkymmenen asteen helle. Poistamalla samalla kosteutta huoneilmasta Toshiba Seiya -ilmalämpöpumppu helpottaa muutenkin tukalaa oloa. Kesähelteellä jo pieni suhteellisen kosteuden aleneminen vaikuttaa asumismukavuuteen enemmän kuin lämpötilan lasku. Toshiban ilmalämpöpumppuihin kehittämä inverter-teknologia mahdollistaa viilennyslaitteen jatkuvan tehon säätelyn. Viilennin säätää kompressorin kierrosnopeutta jäähdytystehon tarpeen mukaan ja inverter-teknologia pitää yllä haluttua lämpötilaa erittäin tarkasti. Hyvä suorituskyky ja tehokkuus täyttävät korkeinta laatua odottavan asiakkaankin vaatimukset.

Viilennyslaitteen tsepuhdistustoiminto ehkäisee sisäilmaongelmat

Modernisti muotoiltu, hillityn huomaamaton Toshiba Seiya -viilennyslaite on varustettu itsepuhdistustoiminnolla, joka estää kosteuden ja homeen muodostumista lämmönvaihtimen lamelleille. Lamellit on varustettu kondenssiveden poistumista tehostavalla erityispinnoitteella ja täydellisen kuivumisen varmistamiseksi sisäyksikön puhallin jatkaa toimintaansa vielä ulkoyksikön sammuttamisen jälkeenkin. Tämä takaa Seiya -viilentimen pitkäikäisen suorituskyvyn ja viileänraikkaan ilmantuoton jatkuvuuden vuodesta toiseen.

Järkevä käyttö minimoi energiankulutuksen

Viilennyksen energiankulutukseen voi vaikuttaa viilennyslaitteen käyttötavalla. Ympärivuorokautinen käyttö vie enemmän sähköä kuin ilmalämpöpumpun käyttö vain tiettyinä aikoina tarpeen mukaan. Suomen tavanomaisilla kesäkeleillä viilennykseen riittää tehokkaalla Toshiba Seiya-ilmalämpöpumpulla vain pari kolme tuntia iltaisin ennen nukkumaan menoa. Ympäri vuorokauden ilmalämpöpumppua kannattaa käyttää vain pitkien hellejaksojen aikana, jolloin lämpö ei pääse kertymään kodin rakenteisiin ja ilmalämpöpumpun viilennysteho riittää paremmin sopivaan lämpötilaan. Tyhjää kotia ei kannata viilentää, vaan pumpun voi huoletta sammuttaa kotoa poissa oltaessa. Viilennyslaite jäähdyttää kodin tai huoneiston nopeasti mukavaksi, kun sen käynnistää uudelleen kotiin palattaessa. Viilennyksen tarvetta voi vähentää ja viilennyksen vaikutusta tehostaa monin tavoin. Suoraa auringonpaistetta kannattaa estää sälekaihtimia, verhoja ja markiiseja käyttämällä. Ilmalämpöpumpun viilennystoimintoa käytettäessä on ikkunat, ovet ja muut luukut pidettävä suljettuina ilmalämpöpumpulla tuotetun viileän ilman karkaamisen estämiseksi.

Hyvä viilennyslaite tuo myös lämmön kotiin

Toshiban laaja tuotevalikoima kattaa runsaasti myös muita vaihtoehtoja, joilla voidaan ratkaista samalla kerralla sekä kodin viilennys että lämmitys. Luokkansa huippua edustavien Toshiba Premium- ja Toshiba Optimum -ilmalämpöpumppujen lisäksi varteenotettavia vaihtoehtoja ovat Toshiba Ilves- ja Toshiba Estia ilma-vesilämpöpumput. Edistyksellisen Toshiba-teknologian ansiosta Toshiba-lämpöpumput pitävät asunnon tai yrityskohteen lämpötilan tasaisen miellyttävänä ympäri vuoden ulkoilman lämpötilasta riippumatta. Samalla ne leikkaavat merkittävästi vuotuisia lämmityskuluja. Oikein mitoitettuna, asennettuna ja käytettynä Toshiba-viilennyslaitteella voidaan jopa puolittaa kodin tai yrityskiinteistön sähkölasku.

Viilennyslaitteen asennus on ammattilaisen työtä

Viilennyslaite voidaan asentaa lähes millaiseen kiinteistöön tahansa. Omakotitaloon asentamisessa lupia ei yleensä tarvita, mutta taloyhtiöissä saattaa olla rajoitteita laitteen asennukselle tai sijoituspaikalle. Ilmalämpöpumpun ja kylmäainetta sisältävän jäähdytyslaitteen saa asentaa ainoastaan TUKESin sertifioima kylmäainepätevyyden omaava ammattilainen. Oikein ja huolella tehty asennus varmistaa, että laite toimii luotettavasti, täyttää sille asetetut odotukset ja kestää pitkään Suomen vaativissa sääolosuhteissa.

Toshiba-jälleenmyyjät palveluksessasi

Ammattitaitoiset Toshiba-jälleenmyyjät ja valtuutetut Toshiba-huoltoliikkeet palvelevat sinua asiantuntevasti ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi, opastavat sinulle parhaan tuotteen valinnassa sekä hoitavat Toshiba-ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot täsmällisesti ja tarkasti. Ota yhteyttä, tule käymään ja pyydä tarjous lähimmältä Toshiba-jälleenmyyjältäsi!

Etsi lähin Toshiba jälleenmyyjä

Maksuaikaa hankintaan Lämpötilillä

Toshiba Lämpötilillä päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Lue lisää